Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin elinvoimalautakunta: Laajempi tekojääalue kirkonkylään selvitettävä

Elinvoimalautakunta hyväksyi Vihdin kirkonkylän lähiliikuntapaikan uuden puistosuunnitelman – varapuheenjohtaja Pasi Saarion (kesk.) esittämän ja jäsen Leila Terkomaan (sd.) kannattaman lisäyksen kera. Lautakunta edellyttää yksimielisesti, että selvitetään tekojääalueen laajentaminen siitä, mitä on puistosuunnitelmassa:

"Puistosuunnitelmassa esitetyn jääkiekkokaukalon lisäksi selvitetään jäähdytysputkiston laajentaminen kattamaan laajempi alue kentästä sekä tämän tarkemmat kustannukset. Lisäksi selvitetään putkiston laajentamiseen mahdollisesti saatavissa oleva ulkopuolinen rahoitus."

Puistosuunnitelman kustannusarvio on noin 3,37 miljoonaa euroa, ja summa tarkentuu jatkosuunnittelun aikana. Kustannusarviossa ei ole mukana alueelle jo toteutettuja palloilukentän rakenteita. Määrärahaa on aiemmin osoitettu noin 1,7 miljoonaa euroa.

Alueen rakentamisesta päätetään erikseen, kun toteutussuunnittelu valmistuu.

Kirkonkylän keskustan lähiliikuntapaikan suunnittelu on ollut takkuista, koska siinä on tehty virheitä. Ensin oli pallokenttäalueen kuivatussuunnitelma alimitoitettu. Hintava kuivatus tehtiin viime vuonna.

Sitten viime keväänä todettiin, että aiemmasta suunnitelmasta puuttuivat alueen ylläpitoon vaadittavat tilat kokonaan.

Kunnan konsultti FCG käynnisti suunnittelun uudelleen elokuussa 2021, ja päivitettyyn puistosuunnitelmaan on nyt merkitty myös huoltorakennus.

Suunnitelmasta jätettiin nähtävilläoloaikana kaksi muistutusta.

Kaavoitus- ja tekninen lautakunta päätti kirkonkylän lähiliikuntapaikkojen toteuttamisjärjestyksestä huhtikuussa 2020.

Listalla ovat etenemisjärjestyksessä tekonurmikenttä, joka on talvella jäädytettävissä, jääkiekkokaukalo, parkouralue, skeittialue ja tenniskentän saneeraus.

Toteutusjärjestys on muuttunut siten, että parkouralueen rakentaminen alkaa keväällä.

Keväällä valmistuu ulkokuntosali tenniskentän päätyyn – se toteutetaan kuntalaisten esittämien toivomusten perusteella ja osallistuvan budjetoinnin määrärahalla.