Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Poliisi: Kahden ihmisen hengen vaatinutta Porintien kolaria selvittää myös tutkijalautakunta

Kaksi ihmistä menehtyi ja yksi ihminen loukkaantui tiistaina 11.1. liikenneonnettomuudessa Karkkilassa.

Poliisi sai iltapäivällä hieman ennen puolta viittä ilmoituksen liikenneonnettomuudesta Porintiellä, valtatiellä 2 Karkkilasta hieman Forssan suuntaan. Tarkempi paikka oli Saarentien risteyksessä.

Onnettomuudessa oli osallisina kaksi henkilöautoa. Toisen henkilöauton kuljettaja ja matkustaja menehtyivät, ja toisen henkilöauton kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa. Ajoneuvoissa ei ollut muita henkilöitä kyydissä.

Tilanne sai alkunsa, kun Forssan suunnasta kohti Karkkilaa ajaneen henkilöauton kuljettaja oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä menettänyt ajoneuvonsa hallinnan. Auto oli ajautunut vastaantulevan liikenteen kaistalle törmäten kylki edellä vastakkaisesta suunnasta tulleen henkilöauton keulaan. Menehtyneet olivat vastaantulijoiden kaistalle ajautuneessa autossa.

Tapahtuma-aikaan tien pinta oli jäinen ja osittain luminen. Kyseessä oli suora tieosuus, missä nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa.

Tutkinnanjohtaja, komisario Hannu Kontola Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että alustavasti tutkittavat rikosnimikkeet ovat liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kuolemantuottamus ja vammantuottamus.

− Tutkintanimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä. Tämän lisäksi asiassa tehdään kuolemansyyn tutkinnat. Myös tutkijalautakunta selvittää osaltaan tapahtunutta, Kontola sanoo.