Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin uusi kesäfestari sai nimen – Hiidenkirnu Festival tuo kuntaan sykettä: "Nimen alle mahtuu jouhevasti sekä rock- että popmusiikki"

Vihtiin ensi kesäksi suunnitteilla oleva kaksipäiväinen rock- ja popmusiikin festivaali on saanut nimen. ”Hiidenkirnu Festival” valittiin 150 nimiehdotuksen joukosta. Yleisö sai äänestää tapahtumalle nimeä joulukuun alkuun saakka.

– Nimi kuvaa hyvin tapahtumaa; se kertoo festivaalin sijainnin ja nimen alle mahtuu jouhevasti sekä rock- että popmusiikki, sanoo United Festivals Oy:n Henri Kulmala.

United Festivals tuottaa tapahtuman yhdessä Vihdin kunnan kanssa.

Kulmala kertoo pandemian vaikuttaneen festivaalin markkinointiin, mutta ei tuotantoon.

– Suunnitelmat ovat edenneet sovitusti ja esiintyjiä on kasassa nyt hyvä paketti. Markkinoinnin suhteen halusimme odottaa vielä vuodenvaihteen yli, Kulmala sanoo.

– Tapahtuman esiintyjät julkaistaan ja liput tulevat myyntiin näillä näppäimillä.

Kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli kuvailee tunnelmia tällä erää vielä varovaisiksi.

– Etenkin uusilla tapahtumilla on ollut vaikeuksia kiinnittää esiintyjiä, koska viime vuosina peruuntuneiden tapahtumien kiinnitykset ovat osittain siirtyneet aina eteenpäin.

– Ulkomaisten artistien kiinnittäminen on myös hyvin hankalaa ja riskaabelia tässä vallitsevassa tilanteessa.

Muhli toteaa tapahtumien olevan erinomaisia kuntien ja kaupunkien elinvoiman edistäjiä.

– Niiden avulla saa luontevasti houkuteltua lähialueiden ihmisiä vierailulle ja tutustumaan kuntaan, sekä käyttämään rahaa paikallisiin palveluihin.

Lukuisten musiikkitapahtumien tuottaja United Festivals etsi paikkaa muutamalle uudelle tapahtumalle pääkaupunkiseudulta.

– Kunnan edellinen elinkeinopäällikkö Jorma Ranta tunsi heitä aiemman työnsä kautta ja ehdotti Nummelan Hiidenkirnun pesäpallokenttää. Siitä se kai sitten lähti, Muhli taustoittaa Hiidenkirnu Festivalsin syntyä.

Muhli suhtautuu varovaisin mielin myös muihin tulevan kesän Vihdin kulttuuri- ja viihde-elämän näkymiin.

– Pakko tunnustaa, että vähän tunnustelevin mielin kevättä ja kesää kohti katsellaan. Toivotaan, että saadaan jonkinlaiset järkevät edellytykset tuottaa tapahtumia ja kulttuuripalveluja vihtiläisille mahdollisimman pian.

– Alustavia suunnitelmia ja toiveita tälle vuodelle on olemassa isompia ja pienempiä, mutta jatkuva soutaminen ja huopaaminen alkaa selkeästi ottamaan ihmisten voimille ja tämä on syönyt resursseja.

Muhli toteaa monella paikallisella tekijällä olleen suuri huoli siitä, pystyvätkö he jatkamaan toimintaansa.

– Toivotaan, että tilanne rauhoittuu ja saataisiin tekemisestä kannattavaa kaikille pian.

– Tekijöiden ei ole järkeä nähdä hirveästi vaivaa ja maksaa ennakkoon tuotantokustannuksia tietämättä saavatko tai uskaltavatko ihmiset tulla tuotannoista nauttimaan.