Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karviainen ei enää raportoi koronatartuntojen lukumääriä

Perusturvakuntayhtymä Karviainen tiedottaa lopettavansa koronatartuntojen lukumääräisen raportoinnin alueellaan. Tartuntaluvut eivät enää kerro tartuntojen todellisesta määrästä, sillä testaussuositukset ovat muuttuneet ja alueella tehdään paljon kotitestausta. Samalla Karviainen lopettaa raportoinnin alueensa ilmaantuvuusluvuista, jotka eivät myöskään enää kuvaa todellista tilannetta. Karviaisesta todetaan, että tartuntoja on nyt reilusti tilastollisia lukemia enemmän.

Koronaan sairastuneiden eristysaikaa Karviaisen alueella on lyhennetty ja eristysaika on nyt viisi vuorokautta. Muutos tuli voimaan 15. tammikuuta alkaen. Ennen sitä tehdyt eristysaikaa koskevat päätökset pysyvät voimassa sellaisenaan. Lisäksi taudinjäljitystä tehdään nyt vain hoivalaitoksissa ja terveydenhuollon yksiköissä.

Karviainen ei tee enää lainkaan koronalle altistuneiden karanteenipäätöksiä. Kaikille koronaan sairastuneille lähetetään erityispäätös postitse kotiin mahdollisimman pian.