Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kunnanhallitus: Viestintäasiantuntijan palkkaus pöydälle

Viestintäasiantuntijan palkkaaminen Vihdin kuntaan jätettiin pöydälle kunnanhallituksen kokouksessa maanantaina. Muiden esityslistalla olleiden tehtävien täyttöluvat kunnanhallitus hyväksyi.

Kunnan elinvoimapalvelut haki täyttölupaa vakinaiselle viestintäasiantuntijan työsuhteelle 1.3. alkaen. Esittelytekstin mukaan "Määrärahat tehtävän täyttämiseen on varattu talousarvion yhteydessä. Viestintäasiantuntijan keskeisenä tehtävänä on kunnan viestinnän toteuttaminen, koordinointi ja kehittäminen, erityisesti ulkoista viestintää ja markkinointia painottaen."

Kunnanhallituksessa keskustelun kuluessa jäsenet Markku Pietilä (kok.) ja Mikko Lasanen (kesk.) esittivät kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtajan Veli-Matti Laitisen (ps.) kannattamana, että viestintäasiantuntijan työsuhteen täyttölupa jätetään pöydälle lisävalmistelua ja selvityksiä varten. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kunnanhallitus palaa viestintäresurssin järjestämiseen uudelleen helmikuun aikana.

Jo syksyllä vuoden 2022 budjettikäsittelyn yhteydessä kunnanhallitus näytti kaapin paikan: poisti kunnanjohtajan esittämän viestinnän asiantuntijan vakanssin, jonka arvioitu koko vuoden kustannus olisi ollut 52 000 euroa. Poistoa esitti Laitinen Pietilän kannattamana. Sen sijaan kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että viestinnän kehittämiseen lisätään 40 000 euroa elinvoimapalveluiden tulosalueen käyttötalouteen. Tätä esitti Anu Rajajärvi (sd.) Laitisen kannattamana.

Valtuusto päätti asiasta kunnanhallituksen esityksen mukaisesti.

Vihdin kunnan viestintäorganisaatio on melkeinpä olematon, toisin kuin monissa naapurikunnissa. Viestinnän ja markkinoinnin kokonaisuudesta vastaavat kunnanjohtaja Erkki Eerola ja elinvoimajohtaja Petra Ståhl, kerrotaan kunnan nettisivuilla. Elinkeino- ja matkailumarkkinointi on elinkeinopäällikön kontolla – uusi elinkeinopäällikkö on juuri aloittamassa. Tonttimarkkinoinnin vastuuhenkilö on maankäyttöinsinööri. Kulttuuripalvelujen ja tapahtumien vastuuhenkilö on kulttuurituottaja. Median yhteydenotot ja haastattelupyynnöt hoitaa johdon assistentti. Lisäksi jokainen yksikkö vastaa omien aihepiiriensä tiedottamisesta ja markkinointiviestinnästä, selvitetään Vihdin kunnan verkkosivuilla.