Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummelan urheilukenttäalueen kaavamuutos etenee

Nummelan Kuoppanummen urheilukenttäalueen asemakaavamuutos on nytkähtänyt hieman eteenpäin: vuonna 2014 laadittu, kaavaprosessin alkuun kuuluva osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nyt päivitetty ja kaava-alueen rajausta muutettu.

Suunnittelualue rajautuu Vihdintiehen, Enäjärventiehen, Kuoppanummentiehen ja Mäntytiehen. Urheilukentän ja muun muassa jäähallien lisäksi alueeseen kuuluu asuinkortteleita ja Kuoppanummen koulukeskus.

Kunnanhallitus hyväksyi osallistumis- ja arviointisuunnitelman viime kokouksessaan – muutoksen kera.

Kunnanhallitus edellyttää, että kaavatyön jatkuessa selvitetään se, voidaanko liikuntaan tarkoitettua aluetta säilyttää Kuoppanummen koulun vieressä.

Kunnanjohtaja teki päätösehdotukseensa tätä koskevan muutoksen.

Kuoppanummen urheilutoimintojen suunnitellaan siirtyvän Pajuniityn liikuntapuistoon tulevaisuudessa. Kaavamuutoksen tavoitteena on selvittää Kuoppanummen urheilualueen tuleva käyttö: voidaanko sinne sijoittaa uutta asuinrakentamista ja kuinka alueelle voidaan liikennöidä.

Samalla tutkitaan Nummelan keskustan puistoalueiden tarve, koska Kuoppanummen liikunta-alue on toiminut osaltaan lähivirkistysalueena.

Alueella on kaksi omakotitonttia, joiden muuttamista kerrostalorakentamiseen tutkitaan.

Yksityinen maanomistaja, joka omistaa kiinteistön kaavan alueella, on ollut kuntaan yhteydessä ja pyytänyt omistamansa kiinteistön rajaamista kaavamuutosalueen ulkopuolelle kiinteistön tulevan maankäytön selkeyttämiseksi. Asiassa on käyty maanomistajan kanssa neuvottelu, jonka perusteella osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa ja siihen sisältyvää suunnittelualueen rajausta on päädytty esittämään päivitettäväksi maanomistajan toivomalla tavalla.

Kuoppanummen alueen asemakaavamuutos on mainittu resurssien salliessa työpöydällä tulevaksi Vihdin kunnan kaavoitusohjelmassa vuodelle 2022–23, josta kunnanvaltuusto päätti joulukuussa.