Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelanharjulla järjestetään mielenilmaus luonnon puolesta

Nummelanharjulla järjestetään 14. helmikuuta kynttilämielenilmaus virkistysalueen, luonnon ja metsien puolesta. Mielenilmauksen järjestää yksityishenkilö, lähiympäristöstä ja ihmisten hyvinvoinnista huolestunut Helena Stockinger. Hän kertoo halunneensa toteuttaa rauhanomaisen mielenilmauksen, sillä kokee, ettei kuntalaisia ole kuultu harjulla tehtyjen hakkuiden suhteen.

– Luulen, että valtaosalla kuntalaisista ei ollut käsitystä siitä, kuinka massiiviset hakkuut tulevat olemaan, toteaa Stockinger.

Vihdin kunta toteutti omistamassaan metsässä Nummelanharjulla harvennushakkuita syksyllä 2021. Hakkuut ovat herättäneet kuntalaisten keskuudessa runsaasti keskustelua.

Stockinger on seurannut ja kuvannut hakkuita aktiivisesti ja kertoo, että häntä surettaa vanhan puuston ja alueen historian menetys. Hän toteaa, että monelle Nummelanharju on lähimetsä, jonne tullaan virkistymään ja rauhoittumaan.

– Kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä Salmeen tai Nuuksioon, hän huomauttaa.

Mielenilmauksen on Stockingerin mukaan tarkoitus olla rauhallinen tapahtuma luonnon puolesta, ei ketään vastaan.

Mielenilmaus on kunnianosoitus metsälle.

Helena Stockinger

– Mielenilmaus on kunnianosoitus metsälle, hän kuvailee.

– Jos metsiä aletaan nakertaa sieltä täältä, ei tämä ole enää luonnonläheinen Vihti.

Stockinger muistuttaa, että nykypäivänä puhutaan paljon myös luonnon monimuotoisuudesta.

Mielenilmauksen kokoontumispaikka on Tarmonmajalla. Osallistujia Stockinger kehoittaa ottamaan mukaan oman, kannellisen kynttilän.

Kynttilämielenilmaus Nummelanharjun virkistysalueen ja metsien puolesta ma 14.2. klo 18. Kokoontuminen Tarmonmajalla.