Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläinen Siiri Kupiainen kilpailee The Voice of Finlandissa – Tulevaisuudessa siintävät haaveet musiikin parissa

Pian starttaa The Voice of Finland -laulukilpailun tuore kausi, jolla kuullaan myös vihtiläisääntä. 17-vuotias vihtiläinen Siiri Kupiainen lauloi tiensä mukaan kilpailuun lähes 1 500 hakijan joukosta.

Kupiainen kertoo seuranneensa The Voice of Finlandia perheensä kanssa aina kilpailun ensimmäiseltä kaudelta lähtien. Kilpailun kulku on siis tullut tutuksi, sillä nyt nähtävä kausi on jo sarjan yhdestoista. Mukaan hakeminen ei kuitenkaan ollut hänelle itsestäänselvyys.

Kupiainen kertoo kavereiden kannustaneen häntä hakemaan mukaan kilpailuun. Hakemuksensa hän jätti lopulta kuitenkin salaa.

– En kertonut perheellenikään ennen kuin sain tietää päässeeni koelauluihin, hän kertoo.

Hakemusvideollaan keväällä 2021 Kupiainen lauloi Lewis Capaldin kappaleen Bruises säestäen itseään pianolla. Hänen musiikillinen taustansa ei olekaan laulun, vaan juuri pianon parissa.

– Olen soittanut kahdeksan vuotta pianoa Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa, hän kertoo.

Laulaminen tuntuu omalta jutulta.

Siiri Kupiainen

Hyvän lauluäänen hän toteaa tulleen geeneissä musikaaliselta perheeltään. Laulutunnit astuivat mukaan kuvaan puolisen vuotta sitten, vasta hänen saatuaan tietää päässeensä mukaan kilpailuun.

Tulevalle kaudelle lähetettiin hakemuksia lähes 1 500, joista koelaulujen kautta kilpailun ensimmäiseen, Ääni ratkaisee -vaiheeseen selvitti tiensä reilut sata hakijaa, Kupiainen mukaan lukien.

Perhe ja ystävät ovat olleet tukena ja jännittäneet Kupiaisen mukaan osallistumista enemmän kuin hän itse.

– Itseäni ei ole oikeastaan jännittänyt paljoa yhtään. Olen jotenkin onnistunut sivuuttamaan jännityksen, hän toteaa.

Kupiainen kuvailee lähteneensä mukaan kilpailuun ajatuksella, että mitähän kilpailu voisi tuoda mukanaan. Lavalla on kirkastunut ajatus siitä, että laulaminen ja esiintyminen ovat asioita, joita hän haluaisi tehdä jatkossakin. Kilpailun ensimmäinen Ääni ratkaisee -vaihe on kuvattu jo ennakkoon syksyllä 2021, mutta kilpailijoiden ei ole lupa kertoa tuloksista ennen kuin jaksot ovat tulleet julki.

Ääni ratkaisee -vaiheessa kilpailijat laulavat sarjan tähtivalmentajille, jotka eivät näe kilpailijoita, vaan päättävät kilpailijoiden jatkoon pääsystä ainoastaan lauluäänen perusteella.

– Tuli voimakas fiilis, että haluan tehdä tätä jatkossakin, hän kuvailee lavalla esiintymistä.

– Laulaminen tuntuu omalta jutulta.

Kupiaisen tulevaisuuden haaveet ovat musiikin parissa, ja hän haluaisi tulevaisuudessa kirjoittaa ja säveltää itse musiikkia. Hän kertoo kuuntelevansa musiikkia monipuolisesti, laidasta laitaan.

Sanoittaminen ja säveltäminen ovat hänelle tapoja purkaa omia ajatuksia ja tunteita.

– Musiikki on vähän kuin terapiaa, hän kuvailee.

Kilpailusta Kupiainen toivoo saavansa esimerkiksi oppia oman musiikin tekemiseen ja esiintymiseen. 17-vuotias lukiolainen on kilpailun nuorimpien osallistujien joukossa eikä esiintymiskokemusta ole vielä kertynyt paljoa.

The Voice of Finlandin uusi kausi käynnistyy Nelosella 28. tammikuuta.

– On varmaan outoa katsoa sarjaa perheen kanssa, kun on itse siinä mukana, Kupiainen hymähtää.