Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatilanne on vakaa Karviaisen alueella – eristyspäätöksiä ei enää tehdä

Koronapandemiatilanteessa ei ole tapahtunut Karkkilassa ja Vihdissä mitään merkittäviä muutoksia suuntaan tai toiseen viimeisen parin viikon aikana.

Karviaisessa luovuttiin jokin aika sitten koronatapausten lukumääristä raportointi, sillä muuttuneiden testaussuositusten vuoksi tartuntaluvut eivät kerro tartuntojen todellista määrää.

Alueella tehdään myös paljon kotitestausta, joten todellisuudessa tartuntoja on reilusti tilastollisia lukemia enemmän.

Myöskään ilmaantuvuusluvut eivät Karviaisen tartuntatautilääkärin Niko Partasen mukaan kuvaa todellista tilannetta, ja sen vuoksi niidenkin raportoinnista luovutaan.

– Koronavirustestatuista noin 40 prosentilla on viime aikoina ollut positiivinen testitulos, Partanen kuvaa tilannetta.

Karviaisen alueella luovuttiin koronaeristyspäätöksistä viime viikon perjantaina.

– Oireiden alusta tulee kuitenkin pysyä eristyksessä vähintään viisi vuorokautta, Partanen ohjeistaa.

Koronaviruspotilas voi saada tavallista sairauslomaa tai olla työnantajan salliessa pois oman ilmoituksen turvin. Tarvittaessa yhteyden voi ottaa työterveyshuoltoon tai omalle terveysasemalle.

Tartunnanjäljitystä tehdään Karviaisen alueella vain hoivalaitoksissa ja terveydenhuollon yksiköissä.

Niko Partanen totesi tiistaina, että sairaalakuormitus on Uudenmaan alueella nyt melko vakaa suurista koronatautimääristä huolimatta.

Karviaisen terveysjohtaja Pippa Laukka kertoo Karviaisen henkilöstön sairastavan koronaa samaan tahtiin kuin muukin alueen väestö.

– Tieto poissaoloista tulee lyhyellä varotusajalla – tämäkin on otettava huomioon palveluiden ja toimintojen järjestämisen suunnittelussa jatkuvasti.

Koronarokotukset ovat Karviaisen valmiuskoordinaattorin sijaisen Konsta Lehtirannan mukaan edenneet Karkkilassa ja Vihdissä hyvin.

– Kolmosrokotuksen on Karviaisen alueella saanut 49 prosenttia, kakkosen 85 prosenttia ja ensimmäisen rokotuksen noin 90 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.

– Kolmosrokotus saadaan kaikille annettuna määräaikana, Lehtiranta vinkkaa.

Koronarokotusajan varaajia niin Vihdissä kuin Karkkilassa hän vinkkaa katsomaan myös Vihdin kirkonkylässä sijaitsevalla Kirkkoniemen koulun rokotuspisteellä tarjolla olevat vapaat ajat.

Hän on erittäin tyytyväinen myös siitä, että ykkös- ja kakkosrokotuksiin on tarpeen mukaan tarjolla myös walk-in-rokotusaikoja.

Toiveena hänellä on saada 5–11-vuotiaiden rokotukset piakkoin vahvaan kasvuun.