Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monessa mukana oleva Vihdin kunnanvaltuutettu – Markku Hacklin luottamushenkilöuralle isänsä lailla, mutta vähän viiveellä

Kunnanvaltuutettu Markku Hacklinia (kok.) muistettiin ennen valtuuston kokousta maanantaina. Hacklinilla tuli 50 vuotta täyteen 15.1., ja Vihdin kunnanvaltuuston ja kunnan puolesta häntä onnittelivat Vihti-pöytäviirillä ja kukilla valtuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen ja kunnanjohtaja Erkki Eerola.

– Markun juuret ovat syvällä Vihdin Ojakkalan savikoissa. Ojakkalassa vietetty lapsuus ja nuoruus vaihtui vuonna 2003 isännyyteen, yhdessä Mikko-veljen kanssa, 12. sukupolvena Pietilän Alitalon tilalla. Pitkästä ketjusta kertoo myös sukutilan viirin vuosiluku 1590, totesi Viljanen merkkipäiväpuheessaan.

Maa- ja metsätalous ja niiden tuotteiden jatkojalostus on Markku Hacklinilla verissä perheen ja suvun perintönä. Tila ei kuitenkaan ole vain historiaa, vaan vahvasti tätä päivää.

– Jos poikkeaa tarvikeostoksille Ojakkalan keskeisimmälle paikalle Saha ja höylä Hacklinille, on täysin varmaa että siellä kohtaa lämpimän, mutkattoman ja tekemisistään syystäkin ylpeän yrittäjän tai yrittäjät.

Viljasen mukaan Markku Hacklin tunnetaan jämäkkänä, positiivisena ja sanansa mittaisena miehenä kaikissa toimissaan.

– Tyyli on ehkä omimmillaan maanpuolustusharrastuksessa, esimerkiksi jo kaksikymmentä vuotta jatkuneessa Vihdin reservin aliupseerien varapuheenjohtajuudessa. Ansiokas maanpuolustustoiminta on huomioitu säännöllisillä ylennyksillä aina sotilasmestariksi saakka.

– Kunnia-asianaan Markku on hoitanut jäsenyyttään Vihdin rintamaveteraanien johtokunnassa, hoitaen samalla kunniavelkaamme veteraaneille hyvin konkreettisilla toimilla.

Kunnalliselle luottamushenkilöuralle Markku seurasi isäänsä Paavo Hacklinia vähän viiveellä.

– Markku oli viime vaaleissa ensimmäistä kertaa ehdolla valtuustoon, tullen heti valituksi. Valtuuston lisäksi Markku vaikuttaa nyt myös jäsenenä elinvoimalautakunnassa sekä asevelvollisten kutsuntalautakunnassa varajäsenenä.

– Vaalimenestystä on Markulla toki ollut ennenkin, elinkeinoelämän puolella. Luottamusta on tullut niin Suur-Seudun Osuuskaupan kuin Länsi-Uudenmaan metsänhoitoyhdistyksenkin vaaleissa. Tälläkin hetkellä Markku toimii näiden molempien hallinnossa luottamushenkilönä.

Kotiseudun eteen Markku on aina ollut valmis antamaan panoksensa. Ei taida Ojakkalassa – etenkään urheilutalolla – olla talkoita tai tapahtumaa, missä Markku ei olisi mukana.

– Perheen, suvun, ystävien ja järjestöjen lisäksi Markun positiivisesta asenteesta ja toimeen tarttumisesta on saatu nauttia myös Markun rakkaan harrastuksen parissa. Hän on toiminut pitkään Ojakkalan metsästysseuran puheenjohtajana, ja kokemuksesta voin sanoa, että Markun isälliselle ja jämäkälle otteelle on sielläkin ollut käyttöä, puhui Viljanen.

– Kiitokset myös perheellesi, joka on sinua lainannut myös näihin yhteisiin tehtäviin. Lähipiirin tuki on näissäkin toimissa todella tärkeää, ja tiedän sinulla sen tuen olevan sataprosenttinen.

Paikalla kameran kanssa – kuinkas muuten – ollut isäpappa Paavo Hacklin hymyili tilaisuuden jälkeen:

– Oikein piti miettiä, että meidänkö poika se siellä, ja noin monessa mukana!