Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Näköislehdessä tänään | "Tyhmä koira" saattaakin paljastua testissä oivalliseksi ongelmanratkaisijaksi

Hyvinvointi: Kun tytär alkoi taas käyttäytyä kuten aiemmin psykoosin alla, Merja huolestui ja teki kaikkensa, että tytär saisi hoitoa. Yritykset kuitenkin epäonnistuivat pitkään. Mielenterveysongelma kuormittaa myös läheisiä.

Terveys: Tilapäisestä unettomuudesta kärsii yhä useampi aikuinen. Asiantuntijat ovat ilmiöstä huolissaan. Toisaalta jatkuva unen tärkeyden korostaminen julkisuudessa voi pahentaa unettomuutta.

Parisuhde: Moni pelkää rakastaa aidosti, sillä se vaatii uskallusta olla haavoittuvainen, sanoo psykologi Heli Heiskanen. Sinkkuja ja uusissa suhteissa eläviä saattaa pelottaa jo suhteeseen ryhtyminen. Heiskanen käsittelee rakastamisen vaikeutta tuoreessa kirjassaan Uskalla rakastaa – kohti aitoa tunneyhteyttä.

Lemmikit: biologi ja eläinten käyttäytymistieteen dosentti Katriina Tiira loi testit koiran ominaisuuksien selvittämiseen. Joskus testissä tulee yllätyksiä: Omistajan testiin tuoma ”tyhmä koira, joka ei opi mitään”, saattaakin testeissä osoittautua loistavaksi ratkomaan ongelmia. Koira onkin vain itsenäinen, jolloin omistajan on käytettävä enemmän päätään sen koulutuksessa.

Hyvinvointi: Vielä syksyllä vuonna 2020 Samu Hurskainen, 28, asui Töölössä, työskenteli sähköyhtiö Väreessä digimarkkinoinnin parissa ja oli osakkaana kolmessa yrityksessä. Elämä ei kuitenkaan tuntunut mielekkäältä.

– Huomasin, että jos tälle tielle jään, alkaa uraputki. Elämä alkoi mennä liian vakiintuneeksi, ja olin muuttumassa sellaiseksi harmaaksi ihmiseksi. En halunnut sitä.

Mies jätti työnsä ja muutti luonnon ja tuntureiden keskelle Lappiin, 45 kilometrin päähän lähimmästä kaupasta. Syksyn ja alkutalven aikana hän on esiintynyt Eränkävijät: Tarinoita Muotkatunturin erämaasta -sarjassa.

Työelämä: Pelätty lause ”valitettavasti valintamme ei kohdistunut tällä kertaa sinuun” on tullut Marjalle enemmän kuin tutuksi työnhaun yhteydessä. Hän kokee olevansa ikärasismin uhri 57-vuotiaana työnhakijana.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Luoteis-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Jos et vielä ole tilaaja, voit kokeilla Luoteis-Uusimaan verkkopalveluja kuukauden ajan hintaan 1 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!