Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

"Kaavoituksessa edistytty monella suunnalla Vihdissä" – Valtuusto hyväksyi tärkeitä kaavoja

Vihdin kunnanvaltuusto hyväksyi kolme tärkeää kaavaa maanantain kokouksessaan: Etelä-Nummelan työpaikka-alueen eli Rostin yrityspuiston asemakaavan, Etelä-Nummelan osayleiskaavan ja kirkonkylän tulevan paloaseman rakennuspaikkaa koskevan asemakaavamuutoksen.

Osayleiskaavan alue on iso, noin 13,5 neliökilometriä. Kolmionmuotoista aluetta rajaavat Hangon-Hyvinkään rautatie, Meritie, Porin valtatie ja moottoritie. Pohjoisilta osin alue on asemakaavoitettu.

Rostin yrityspuiston noin 146 hehtaarinen asemakaava-alue on osa Etelä Nummelan osayleiskaavan aluetta.

Vihdin vpk:n käyttöön tulevaa paloasemaa suunnitellaan kirkonkylään Helsingintie 28:aan.

Vihdissä on nyt edistytty monella suunnalla kaavoituksessa ja lienee oikeudenmukaista todeta, että nämä käsittelyssä olevat kaavat ovat historiallisia, totesi Markku Pietilä Kokoomuksen ja Rkp:n ryhmäpuheenvuorossa.

– Tehdään siis monipuolinen rakentaminen, asuminen ja muuttaminen koko Vihtiin mahdolliseksi.

Käsittelyssä olevat kaavat ovat historiallisia.

Markku Pietilä (kok.), kunnanvaltuutettu

Pietilä viittasi valtuuston joulukuussa hyväksymään kaavoitusohjelmaan, jolla edistetään Tervalammen, Vihtijärven ja Haimoon osayleiskaavoitusta.

Etelä-Nummelan osayleiskaavasta Pietilä huomautti, että tulevan Vihti-Nummelan juna-aseman ympärille näyttäisi rakentuvan toinen keskus.

– Kaavassa tulee huomioida, että Nummela ei muutu kaksinapaiseksi, vaan pysyy yhtenäisenä keskustana jatkossakin.

Ridalin alueen omakotialueista ensimmäisenä on tulossa Hakalanrinne.

– Mikäli kiinnostuneita jää ilman tonttia, heille tulee kertoa selkeä aikataulu seuraavista tonteista ja pitää heistä kiinni, olivat he sitten jo vihtiläisiä tai eivät, sanoi Pietilä.

Perussuomalaistenkin ryhmäpuheenvuorossa Antti Jokinen totesi valtuuston tekevän historiaa hyväksyessään merkittäviä kaavoja.

– On hienoa, että vihdoinkin myös Vihdillä on tarjota suurempia, valmiiksi kaavoitettuja paikkoja yrityksille hyvien kulkuyhteyksien varrelta, sanoi Jokinen Rostin yrityspuiston kaavasta.

– Haluamme kiittää kunnan virkamiehistöä ja erityisesti kaavoitusosastoa, ja kun asemakaava on saanut lainvoiman, ripeää infran suunnittelua ja toteuttamista.

Jokinen totesi, että Vihdin kunnan tonttipankissa pitää olla jatkuvasti tarjottavaa sekä yrityksille että asuntorakentamiseen – unohtamatta, että Vihti on muutakin kuin Nummela lähialueineen.