Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun tunnin junan suunnittelu valmis vuoden 2023 lopussa –  valmis liikennöimään 2030-luvulla

Turun tunnin juna valmis liikennöimään 2030-luvulla, tiedottaa hanketta valmisteleva Turun Tunnin Juna Oy.

Käynnissä oleva ratasuunnitteluvaihe valmistuu yhtiön mukaan arviolta vuoden 2023 loppuun mennessä.

Tämän jälkeen siirrytään hallinnolliseen vaiheeseen, jossa suunnitelmat asetetaan nähtäville. Asukkailla, maanomistajilla ja muilla sidosryhmillä on mahdollisuus kommentoida suunnitelmia.

Ratasuunnitelmat hyväksyy Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Tavoitteena on, että suunnitelmat ovat lainvoimaisia vuoden 2025 alussa. Ratasuunnitelmat ovat voimassa neljä vuotta.

Hyväksymispäätöksen jälkeen tehdään investointipäätös, jonka jälkeen rakentaminen voidaan aloittaa. Tarvittavien maa-alueiden ja kiinteistöjen lunastaminen tulee ajankohtaiseksi investointipäätöksen jälkeen.

Radan rakentamissuunnittelu, rakentaminen ja käyttöönotto ajoittuvat vuosille 2025–2031. Radan käyttöönotto ja testaus voidaan aloittaa rakentamisen loppuvuosina.

Turun Tunnin Juna Oy vastaa Helsingin ja Turun välisen uuden junayhteyden ratasuunnittelusta.

Turun Tunnin Juna Oy laatii Helsingin ja Turun välisestä junayhteydestä viisi ratasuunnitelmaa, joita edistetään rakentamisvaiheeseen omina kokonaisuuksinaan.