Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuumittua Marja Keski-Luopa: | On jo ikävä jumppaan

Koronarajoitukset helpottuivat vihdoin. Etelä-Suomen aluehallintovirasto julkaisi maanantaina päätökset, joilla liikunta-, harrastus- ja virkistys tilojen sulku kumotaan Husin eli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Avin päätökset koskevat myös Vihtiä. Tiistaista 1.2. alkaen kaikki tähän asti suljetut tilat voi avata yleisön ja osallistujien käyttöön. Esimerkiksi kuntosaliyritykset voivat olla taas normaalisti auki ja niiden ryhmäliikuntatunnit toimia.

Tilojen käytössä täytyy kuitenkin huolehtia edelleen terveysturvallisuudesta.

Vihdin kunta lupasi tiedottaa alkuviikolla uusien päätösten vaikutuksista kunnan palveluihin.

Tilan käytöstä vastaavan toimijan täytyy nimittäin suunnitella, millaisin toimin tartuntariskiä voi ehkäistä. Tämä tartuntatautilain pykälään perustuva määräys on tällä tietoa voimassa 15.2. asti.

Avin mukaan kyseeseen voi tulla esimerkiksi asiakaspaikkojen väljä sijoittelu, ilmanvaihdon tehostaminen tai kävijöiden tulon porrastaminen.

Lisäksi on 15.2. asti voimassa avin päätös, jonka mukaan sisätiloissa voi järjestää enintään 50 hengen kokoontumisia.

Tiistaina ilmassa oli paljon odotusta ja kysymyksiä kunnan suuntaan. Milloin avataan Nummelan uimahalli – ja miten?

Entä milloin avataan kunnan liikuntasalit? Tätä tietoa odotti hartaasti esimerkiksi liikuntaseura Vihti-Gym, jonka aikuis- ja perheliikuntaryhmät ovat olleet tauolla rajoitusten vuoksi. Minulla ja varmasti muillakin aikuisjumppareilla on jo ikävä jumppiin!

Tässä lehdessä on juttu lukijoille tehdyn verkkokyselyn pohjalta siitä, miten korona-ajan rajoitukset ovat vaikuttaneet itse kunkin hyvinvointiin. Moni on kaivannut ryhmäliikuntaa.

Yhteinen toiveemme varmasti on, että arki normalisoituisi – myös ne tutut liikuntaharrastukset.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan toimittaja.