Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoitukset lievenivät – tätä se tarkoittaa Vihdissä

Etelä-Suomen aluehallintovirasto julkaisi maanantaina päätökset, joilla koronarajoituksia voidaan lieventää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Päätökset koskevat myös Vihtiä.

Myös Vihdissä monia suljettuina olleita tiloja on eilisestä tiistaista lähtien voitu avata yleisön ja osallistujien käyttöön, tiedottaa Vihdin kunta. Myös aikuisten harrastaminen vapautuu tietyin rajoituksin.

Vihdissäkin voidaan taas järjestää sisätiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 50 henkilöä. Tilaisuuksissa kaikille osallistujille tulee olla määritelty oma nimikoitu tai numeroitu istumapaikka. Jos määriteltyjä istumapaikkoja ei ole, minkään kokoisia kokoontumisia ei voi järjestää. Ulkotiloissa tapahtuvien kokoontumisten yleisömäärää ei tähänkään asti ole rajoitettu aluehallintoviraston määräyksellä.

Lisäksi aluehallintovirasto edellyttää edelleen, että tilojen käyttö tulee järjestää siten, että lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä voidaan ehkäistä. Velvoitteen voi täyttää rajoittamalla asiakasmäärää, tekemällä asiakaspaikka- tai tilajärjestelyjä tai muutoin ottamalla huomioon toiminnan erityispiirteet.

Määräys on voimassa ajalla 1.2.2022-15.2.2022. Se ei koske oppilaitosten toimintaa, varhaiskasvatusta, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Vihdissä kirjastot palvelevat normaalisti ja niissä on taas mahdollista järjestää tapahtumia, huomioiden aluehallintoviraston rajoitukset.

Nuorisotilat ovat edelleen avoinna – uudet rajoitukset eivät vaikuta niiden toimintaan.

Uimahalli aukeaa tänään keskiviikkona 2.2. klo 13.00 ja kuntosali on ollut auki aamusta alkaen. Kausiohjausryhmät alkavat pyörimään normaalisti maanantaista 7.2. alkaen.

Museo on yhä suljettuna muuton vuoksi.

Kunnan hallinnoimat sisätilat ja niiden tilavaraukset ovat taas avautuneet. Tiloissa on mahdollista järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joiden enimmäisosallistujamäärä on 50 ja osallistujille on nimetyt tai numeroidut istumapaikat.

Vihdin kunnan palveluista korona-aikana tiedotetaan myös TÄÄLLÄ.