Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuka heistä on Vuoden vihtiläinen 2021 – äänestä omaa suosikkiasi!

Huomio huomio, kenestä Vuoden vihtiläinen 2021? Tänä vuonna 70 vuotta täyttävä paikallissanomalehti Luoteis-Uusimaa järjestää lukijaäänestyksen keskitalven iloksi. Äänestykseen voivat lehden verkkosivuilla osallistua kaikki halukkaat.

Äänestä yhtä Luoteis-Uusimaan toimituksen valitsemista ehdokkaista – tai omaa suosikkiasi.

Tässä he ovat aakkosjärjestyksessä:

1 Merja Collanus

Marja Collanus on projektipäällikkö mainostoimistossa. Toimii vapaaehtoisena tukiperhevanhempana miehensä kanssa. Vapaa-ajalla myös pyörittää auttamisryhmiä Vihdissä. mm. Ruoka-apuryhmä Vihtiä joulukeräyksineen ja Facebookissa toimivaa Autetaan Vihdissä -ryhmää. Toimii myös yhtenä Vihtiläiset -fb-ryhmän ylläpitäjänä ja Kimppakyyti Vihti -fb-ryhmän ylläpitäjänä.

2 Essam Fayad

Essam Fayad on vuonna 2005 perustetun Il Punto -kahvilan yrittäjä Nummelassa. Sinnitellyt koronan kourissa kuten muutkin ravintola-alan yrittäjät, mutta ei anna periksi.

3 Matti Harju

Matti Harju on Vihdin Jäähalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Puuhannut Vihtiin liikuntatiloja yhtiön kautta, viimeksi toiminut aktiivisesti Vihdin maauimalahankkeen puolesta – hankkeen toteutuminen on vielä auki. Palkittu Vihti-mitalilla vuonna 2000.

4 Ilkka Hiidenheimo

Ilkka Hiidenheimo on sijoittaja, hallitusammattilainen, mm. Elli ja Artturi Hiidenheimon säätiön hallituksen puheenjohtaja. Säätiö tukee vihtiläistä kulttuuri- ja elinkeinoelämää vuosittain kymmenillä tuhansilla euroilla avustuksin ja apurahoin.

5 Aleksi Kaunisvesi

Aleksi Kaunisvesi on kiihkeästi fanitettu muusikko, Suomen euroviisuedustaja 2021 Blind Channel-bändissä. Sai oman puun Menestyjien puistoon Nummelaan.

6 Elina Kostiainen

Elina Kostiainen on Vihdin Viestin kolmiloikkaaja, saavutti toisen peräkkäisen SM-pronssin Kalevan Kisoissa. Myös nuori yrittäjä.

7 Inari Krohn

Irina Krohn on arvostettu taidemaalari ja -graafikko. Muun muassa Vihti-mitalilla aiemmin palkittu Krohn kieltäytyi nimikkopuusta Menestyjien puistoon Nummelaan – vastalauseena Vihdin kunnan hakkuille Nummelanharjulla.

8 Veli-Matti Laitinen

Veli-Matti Laitinen on yrittäjä, Vihdin kuntavaalien 2021 ehdoton äänikuningas. Harvoin hymyilevä poliitikko, kunnanhallituksen 1. varapuheenjohtaja (ps.).

9 Seija Lukkala

Seija Lukkala on Globe Hope -ekodesignyrityksen toimitusjohtaja ja perustaja. Kiertotalouden pioneeri. Globe Hopen kotipesä on Nummelassa.

10 Tommi Muhli

Tommi Muhli on kulttuurituottaja, Vihdin kunnan sitkeä ”kulttuuriurpo”. Muhlin käsialaa oli esimerkiksi Vihdin ensimmäinen kaupunkifestivaali, Palma Art Night -tapahtuma lokakuussa.

11 Aleksi Mäkelä

Aleksi Mäkelä on nuori autokauppias, aloitti yrittäjänä parikymppisenä, vuonna 2011. Vihdin Yrittäjät palkitsi Mäkelän Vihdin vuoden yrittäjänä 2021.

12 Leevi Pursiainen

Leevi Pursiaine on yrittäjä, joka hyppäsi komeasti myös kuntapoliitikoksi kesän 2021 vaaleissa. Vihdin Yrittäjien puheenjohtaja, Vihdin kunnanhallituksen puheenjohtaja (kok.). Tervalammen kyläpäällikkö, joka hommasi lopetetusta koulusta kylätalon.

13 Antti Raiski

Antti Raiski on laulava, hymyilevä K-kauppias Nummelan Hiidenrannassa – alueella, joka odotti omaa kauppaa pitkään. Tangokuningas vuosimallia 2000.

14 Markus Selin

Markus Selin on elokuvatuottaja, liikemies. Tuo esille vihtiläisyyttään ja on ylpeä siitä. Selinin yhtiön, Solar Filmsin elokuvia on filmattu Vihdissä.

15 Antti Taipale

Antti Taipale tuli tunnetuksi dragartistina. Nyt Taipale on väitöskirjaa tekevä teatteritaiteen tohtorikoulutettava. Vihdin teatterin kesänäytelmän 2022 ohjaaja.

16 Hannes Tuovinen

Hannes Tuovinen on aina positiivinen 97-vuotias ”valtakunnanveteraani”. Tuovinen joutui viime maaliskuussa paikalta paenneen yliajajan uhriksi suojatiellä Nummelassa, mutta toipui.

17 Jarmo Töyräs

Jarmo Töyräs on liiketoimintajohtaja, Nummelan Killan ”kasvot”: hallituksen jäsen, kiltakomentaja 2018–21. Kilta järjestää vuosittain mm. Nummelan pihakilpailun, itsenäisyyspäivän aamun lipunnostotilaisuuden ja Viljonpäivän konsertin vihtiläisten iloksi.

18 Kai Viherkanto

Kai Viherkanto no kunnossapitopäällikkö, kunnanvaltuutettu (sd.), SuurVihdin Killan puheenjohtaja. SuurVihdin Kilta ahkeroi muun muassa Vihdin Wuosisatamarkkinoiden järjestäjänä. Koronan takia vuosi 2020 jäi väliin, mutta viime elokuussa Wuosisatamarkkinat pystyttiin järjestämään.

19 Eerikki Viljanen

Eerikki Viljanen on maatalousyrittäjä, vaihtoi maidontuotannon luomuun ja lihakarjaan. Ex-kansanedustaja, MTK-pomo, Vihdin kunnanvaltuuston puheenjohtaja (kesk.).

20 Musta hevonen: Kenet sinä äänestät Vuoden vihtiläiseksi 2021?

ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT..