Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan kuntoportaiden alastulorinteeseen toiveissa kaide – "Ohjeistuksen kulkusuunnasta voisi ottaa jo pois"

Nummelan Pajuniityn kuntoportaiden käyttäjiä on korona-aikana ohjeistettu liikennemerkillä kiipeämään portaita vain ylöspäin ja tulemaan alas rinnettä pitkin, jotta kohtaamisilta vältyttäisiin. Kaikille liikkujille poikkeusjärjestely ei ole ollut toimiva ratkaisu.

Portailla usein liikkuva Kaarina Kajaslampi toteaa, että etenkin vanhemmat ihmiset eivät uskalla tulla alas jyrkähköä ja tällä hetkellä lumista rinnettä pitkin. Hän kertoo tietävänsä muutamia paikallisia, jotka eivät nyt käytä portaita lainkaan, koska niitä pitkin ei voi tulla alaspäin. Jos portaita ohjeistuksesta huolimatta käyttää myös alastuloon, seurauksena on toisinaan huutelua muilta portaiden käyttäjiltä.

– Voisiko alastulorinteeseen saada samanlaisen puisen kaiteen kuin portaissakin on, hän toivoo.

Emma Terho ulkoilee portailla päivittäin koiransa Lumin kanssa. Nuoremman polven liikkujalle alastulo rinnettä pitkin onnistuu hyvin lumisellakin kelillä. Huonoilla keleillä hän kuitenkin toteaa rinteen kaipaavan esimerkiksi portaita.

– Rinne on jäiseen aikaan superliukas. Silloin siellä ei voi kävellä ollenkaan, hän kuvailee.

Vihdin kunnan johtava puutarhuri Tea Karjalainen toteaa, ettei kaide ole huono idea, jos se helpottaisi rinteessä kulkemista. Hän ei kuitenkaan osaa sanoa, millä aikajänteellä mahdollinen kaide voisi toteutua. Karjalainen pohtii myös väliaikaiseksi tarkoitetun kulkuohjeistuksen mielekkyyttä.

– Nyt kun rajoitukset lievenevät, mielestäni ohjeistuksen kulkusuunnasta voisi ottaa jo pois, sanoo Karjalainen.

Portaat ovat niin leveät, että niissä mahtuu hyvin kulkemaan ylös ja alas rinnakkain.

Kuntoportaiden talvikäytöstä puhuttiin myös viime vuonna, sillä portailla ei ole talvikunnossapitoa ja lumisilla portailla kulkeminen saattaa olla hankalaa. Kunnan resurssit eivät riitä portaiden talvikunnossapitoon. Viime talvena Vihdin perussuomalaiset putsasivat portaat talkoilla.

Pajuniityn kuntoportaat avattiin tammikuussa 2020.