Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläinen Oskari Mäkinen hopealle judon GP-turnauksessa – hopea on kova saavutus Suomen judohistoriassa

Vihtiläinen maajoukkuejudoka Oskari Mäkinen voitti lauantai-iltana hopeaa Portugalissa judon Gran Prix -huipputurnauksessa.

Mäkisen tie katkesi vasta loppuottelussa, jossa hän jäi lopulta toiseksi Tokiossa olympiapronssia voittaneelle Belgian Matthias Casselle.

Viiden ottelun urakan jälkeen Mäkinen saavutti uransa toistaiseksi kovimman sijan.

– Tiesin ehdottomasti, että pystyn tähän. Pystyin valmistautumaan Portugalin kisoihin todella hyvin olympic training campilla Turkissa maailman parhaiden kanssa, joten sain loistavan buustin sieltä kisoihin ja tiesin olevani hyvässä kunnossa, kertoi Mäkinen maanantaina työpaikaltaan Vihdistä.

Mäkisen kansainvälisen huipputurnauksen hopeasija on harvinainen saavutus suomalaisen judon lähihistoriassa.

– Käsittääkseni lähes kahdeksaan vuoteen ei suomalaista ole nähty gran prix -loppuottelussa, joten tuntuu hyvältä, että pystyin tuomaan myös Suomelle menestystä, Mäkinen totesi.

Tiesin ehdottomasti, että pystyn tähän.

Oskari Mäkinen

Vuoden 2024 Pariisin olympialaisiin tähtäävä Mäkinen kertoi, että viikonvaihteen menestys toi luonnollisesti lisäbuustia työhön.

– Olemme tehneet tiimini kanssa pitkäjänteistä työtä ja uskon omaan tekemiseeni. Tuntuu hyvältä, että se näkyy nyt kisoissa. Nyt vain jatketaan hyvää työtä ja harjoittelua, Mäkinen totesi.

Ensi viikolla vihtiläinen matkustaa Unkariin viikon mittaiselle leirille.

Kuluvalla viikolla hän harjoitelee koti-Suomessa ja palaudutaan kisoista.

– Kyllä paikat olivat viiden ottelun jälkeen seuraavana aamuna aika jumissa, Mäkinen kertoi nauraen.

Vihtiläisen päätähtäin tänä vuonna ovat aikuisten EM- ja MM-kisat.