Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläinen valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen jää eläkkeelle

Nykyinen valtakunnansyyttäjä, vihtiläinen Raija Toiviainen jää eläkkeelle syyskuussa. Toiviainen on järjestyksessä kolmas Suomen valtakunnansyyttäjänä ollut henkilö. Uusi valtakunnansyyttäjä aloittaa tehtävässä 1. lokakuuta 2022. Oikeusministeriön tiedotteen mukaan virkaa on hakenut kuusi henkilöä, joukossa apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe.

Raija Toiviainen on hoitanut valtakunnansyyttäjän tehtäviä vuodesta 2017 ja ollut valtakunnansyyttäjän virassa vuodesta 2018 lähtien.

Syyttäjälaitoksen kakkosvirassa apulaisvaltakunnansyyttäjänä Toiviainen aloitti vuonna 2016. Sitä ennen hän toimi valtakunnansyyttäjänvirastossa valtionsyyttäjänä ja kansainvälisen yksikön päällikkönä vuodesta 1997. Oikeustieteen kandidaatiksi hän valmistui 1980.

Toiviainen asuu Vihtijärvellä, josta hän on kotoisin. Hänen miehensä, yrittäjä ja hallitusammattilainen Markku Pietilä on Vihdin kunnanvaltuutettu ja Vihdin seurakunnan kirkkovaltuutettu.