Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajoitukset lievenivät Vihdissäkin – Luoteis-Uusimaa kysyi: mitkä korona-ajan rajoitukset ovat harmittaneet eniten?

Koronarajoituksia on lievennetty ja purettu 1. helmikuuta alkaen Uudellamaalla, myös Vihdissä. Kaikki suljettuna olleet liikunta-, harrastus- ja virkistystilat on nyt saanut ottaa käyttöön Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) päätöksellä. Vihdin kunta alkoi avata palvelujaan heti rajoitusten poistuttua. Uimahalli ja kuntosali avasivat ovensa 2. helmikuuta ja kausiohjausryhmät alkavat pyöriä normaalisti 7. helmikuuta alkaen.

Tilojen käytöstä vastaavia toimijoita edellytetään kuitenkin yhä ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä.

– Osallistujat voivat toki halutessaan hakeutua lähikontaktiin toistensa kanssa, joten esimerkiksi niin ryhmäliikunta kuin kontaktilajien tai tanssin harrastaminen on siis tiloissa sallittua, sanoo Etelä-Suomen avin ylitarkastaja Oona Mölsä.

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia on avin päätöksellä lievennetty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Sisätiloissa on voinut 1. helmikuuta alkaen järjestää enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia tai kokouksia, jos osallistujille on määritelty omat istumapaikat. Jos istumapaikkoja ei voida määritellä, minkään kokoisia kokoontumisia ei saa järjestää. Päätös on tällä erää voimassa 15. helmikuuta asti.

Tilojen käytöstä vastaavat toimijat ja tilaisuuksien järjestäjät voivat edelleen edellyttää osallistujilta koronapassia. Passi ei kuitenkaan tällä hetkellä toimi vaihtoehtoina rajoituksille. Ulkotiloissa järjestettäville kokoontumisille ei ole voimassaolevia rajoituksia.

Myös ravintolarajoitukset saattavat lieventyä. Hallitus on linjannut ravintoloita koskevien rajoitusten lieventämisestä 14. helmikuuta alkaen niin, että anniskelu päättyisi kello 23 ja aukiolo kello 00, tiedotti Valtioneuvosto perjantaina.

Jos tautitilanteen kehitys jatkuu hyvänä, kaikkien ravintoloiden rajoituksista voidaan Valtioneuvoston mukaan luopua kokonaan 1. maaliskuuta.

Seppo Hänninen

Olen eläkkeellä, joten mitkään rajoitukset eivät ole kovin pahasti koskettaneet. Kun kuntosalit olivat kiinni, se ehkä vähän harmitti. On hyvä, että rajoitukset kevenevät.

Anita Lehikoinen

Ehkä matkustusrajoitukset ovat harmittaneet eniten. Alkuvaiheessa harmitti, kun ravintolat menivät kokonaan kiinni, mutta siihenkin tottui. On oikein hyvä asia kun rajoitukset alkavat nyt keventyä. Niitä olisi voinut purkaa jo aikaisemminkin.

Anitta Heinonen

Päällimmäisenä ovat harmittaneet rajoitukset kulttuuritapahtumiin, kun ei ole päässyt esimerkiksi teatteriin ja konsertteihin. On hyvä kun rajoitukset kevenevät. Täytyy toivoa, ettei koronatilanne taas ryöpsähdä.

Hussein Mohammad

Eniten ovat harmittaneet ravintolat ja uimahallit, niissä olisin halunnut käydä. Olen opiskelijana Luksialla ja siellä olemme olleet etäopetuksessa. On hyvä, kun rajoitukset kevenevät.