Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Häät | Vihtiläiset Riina ja Sami vaihtavat sormuksia 22.2.2022 – "Päivämäärät pyörii meidän elämässä tosi erikoisesti"

Erikoinen päivämäärä 22.2.2022 on Riina Leppäsen ja Sami Hirvosen vihkipäivä.

– Päivämäärät pyörii meidän elämässä tosi erikoisesti. Aloimme seurustella lokakuussa 2010 eli 10/10. Esikoisemme syntyi 1.4. ja seuraava lapsi 4.1.

– Halusin hääpäivämääränkin olevan hauska. Tämä 22022022 on palindromipäivämäärä saippuakauppias -tyyliin, naurahtaa Riina.

Kirkonkylässä asuvat Riina, 31, ja Sami, 32, päättivät mennä naimisiin, kun lapsia tulee. Perheen kuopus on vähän yli vuoden, esikoinen pian kolmevuotias. Vauhtia arkeen tuo myös kolme koiraa, joista nuorin on vasta 11-viikkoinen.

– Kihloihin menimme viime elokuussa. Ajattelimme ”karata salaa” naimisiin maistraatissa, mutta isovanhempieni toiveesta päädyimme kirkkovihkimiseen: halusimme suoda heille sen ilon. He ovat jo useamman vuoden kyselleet, milloin sormuksia vaihdetaan.

Riina ja Sami vihitään Vihdin kirkossa lähipiirin läsnäollessa: vieraita on kymmenkunta.

– On niin pienimuotoinen tilaisuus, ettei ole minkäänlaista stressiä. Vihkimisen jälkeen tullaan tänne kotiin syömään; ei otettu riskiä ravintoloiden aukioloista. Nyt vaan toivotaan, että kaikki pysyvät terveinä!

Riina vihkipuku on pitkä ja tummansininen. Sami astelee alttarille tummassa puvussa.

Riina muutti Vihtiin kolmevuotiaana, Sami on ollut vihtiläinen koko ikänsä. Riina työskentelee kirjanpitoalalla Vantaalla, nyt kolmena päivänä viikossa. Sami on lukkoseppänä Helsingissä.

Tälle vuodelle on suunnitteilla 34 vihkimistä tai avioliiton kirkollista siunausta, kertoo toimistosihteeri, kirkkoherran sihteeri Päivi Putkonen-Hegazi Vihdin seurakunnasta.

Seurakunnan vihkivarauslistan mukaan viime vuonna 21 paria vihittiin tai kirkollisesti siunattiin avioliittoon. Toissa vuonna määrä oli 32.

Varauksia menee jo vuodelle 2023, mainitsee Putkonen-Hegazi.

– Suosittuja ovat erityisesti heinäkuun lauantait, samoin elokuun alun lauantait koulujen aloitukseen asti.

– Kesälle 2022 näihin suosituimpiin aikoihin vielä mahtuu, mutta vihkiajat ovat vähän myöhäisiä hääjuhlaa ajatellen. Aina kannattaa kuitenkin tiedustella tilannetta.

250 vuotta täyttävä Vihdin kirkko on suosituin vihkipaikka seurakunnan tiloista. Nummelan kirkossa vihitään hääpareja harvoin. Pientä, tunnelmallista Vihtijärven kappelia suosivat vihtijärveläiset.

Vaikuttaako koronatilanne vihkimisiin?

– Ei erityisemmin ainakaan tässä kohtaa. Jos rajoitukset poistuvat kokonaan, katsotaan sitten.

Kasteita varataan nyt aika lailla, kertoo Putkonen-Hegazi.

– Vauvoja on ihanasti pitäjään syntynyt, ja hiukkasen vapaammat rajoitukset näyttävän vaikuttavat kastevarauksiin.

Ensin vanhempien vihkiminen, sitten vauvan kaste samalla kertaa – näitä varauksia on ollut muutamia.

Vihdin Uutiset etsii 9.3. ilmestyvään Häät&Juhlat -teemaan haastateltavaksi tämän vuoden tulevia hääpareja. Ilmianna itsesi: viu.toimitus@media.fi