Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meiltä maailmalle | Eleonoora Omenainen muutti 15-vuotiaana opiskelemaan Saksaan: ”Olen alkanut arvostaa Suomea paljon enemmän”

”Olen kotoisin Vihdistä. Siellä asuin lapsuuteni ja teini-ikäni. Äitini ja siskoni asuvat siellä edelleen, ja niin myös moni sukulaisenikin. Muutin vuonna 2018 Saksaan. Olin silloin 15-vuotias. Halusin peruskoulun jälkeen lähteä opiskelemaan Saksaan, päätin, että haluan kansainvälistyä ja nähdä maailmaa enemmän. Minulla oli tähän ainutlaatuinen mahdollisuus, koska isäni ja hänen perheensä asuu Saksassa. Hain silloin kansainväliseen kouluun (Berlin International School), jossa tein IGCSE-tutkinnon ja nyt tällä hetkellä teen International Baccalaureate - tutkintoa mikä on kansainvälinen ylioppilastutkinto.

Arkipäiväni menevät suurimmaksi osaksi koulussa. Vietän myös paljon aikaa kavereiden kanssa Berliinin keskustassa ja myös lyhytelokuvia tehden. Koulussani on myös monia virallisia urheilujoukkueita. Olen itse ollut kouluni jalkapallojoukkueessa. Meillä on kerran vuodessa GISST-jalkapalloturnaus jossa eri kansainvälisten koulujen joukkueet kisaavat keskenään ja harjoituksia on 1–2 kertaa viikossa. Eli vapaa-ajalla myös urheilua tulee tehtyä jonkun verran.

Asun Berliinissä, Steglitz-Zehlendorf alueella. Suomeen verrattuna Saksa on todella paljon isompi paikka. Tykkään Berliinin kansainvälisyydestä. Jokainen osa Berliiniä on erilainen, ja tänne mahtuu moninkertainen määrä eri persoonallisuuksia ja kansalaisuuksia.

Näiden vuosien aikana olen oppinut arvostamaan Suomea ja suomalaisuutta paljon enemmän. Alussa oli tietenkin vaikeaa muuttaa uuteen kaupunkiin missä puhutaan kieltä, jota en täysin ymmärtänyt. Mutta perheen tuki on ollut todella tärkeä. Nykyään olen tottunut täällä asumiseen ja käyn Suomessa aina jouluisin ja kesäisin. Suomen luonto ja perinteiset ruoat kuten karjalanpiirakat ja Fazerin suklaa ovat asioita joita kaipaan edelleenkin ja joita otan aina mukaan palatessani Suomesta Saksaan.

Korona on vaikuttanut jokapäiväiseen elämääni. Koulussa jokaisen oppilaan ja opettajan on pitänyt ottaa kolme kertaa viikossa koronatesti. Maskipakko on kaikissa julkisissa sisätiloissa. Täällä voi saada sakot jos ei pidä maskia esimerkiksi julkisessa liikenteessä tai kaupassa. Sen vuoksi jouluna Suomessa ollessani oli pieni shokki nähdä, miten suomalaiset ottavat koronatilanteen. Minua ihmetytti paljon se, että Suomessa kaikki eivät pidä maskia edes kaupassa. Saksassa et pääse kauppaan edes sisään ilman maskia.

Minä valmistun tänä kesänä, joten saa sitten nähdä minne menen seuraavaksi. Jäänkö Berliiniin, palaanko Suomeen vai muutanko muualle maailmaa?”

Meiltä maailmalle -juttusarjassa esitellään ulkomaille muuttaneita vihtiläisiä ja karkkilalaisia. Vinkkaa haastateltavaa sarjaan: viu.toimitus@media.fi