Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenmaan Osuuspankilla vahva tulosparannus

Uudenmaan Osuuspankin viime vuoden tulos oli 27,2 miljoonaa euroa, joka oli 16,3 miljoonaa euroa suurempi kuin ensimmäisenä koronapandemian vuonna 2020.

– Rahoitustoiminta kasvoi vuodessa 4,7 prosenttia ja asiakasvarat 8,1 prosenttia. Erityisesti sijoitusrahastojen, vakuutussäästöjen ja luottokannan kasvu kiihtyi selvästi, tiivistää kulunutta vuotta pankin toimitusjohtaja Jussi Huttunen.

– Vakavaraisuus on edelleen vahvalla tasolla 34,0 prosenttia. Omistaja-asiakkaiden määrä oli vuoden lopussa lähes 87 600 ja omistaja-asiakkaille vuoden aikana maksetut OP-bonukset olivat 9,6 miljoonaa euroa.

Viime vuosi oli koronapandemian vuoksi pankin toiminnassa edelleen poikkeuksellista.

Uudenmaan Osuuspankissa tämä näkyi muun muassa niin, että asiakaskohtaamisia sekä asiakkaiden koulutustilaisuuksia järjestettiin terveysturvallisesti digitaalisesti.

– Järjestimme parikymmentä erilaista verkkokanavissa toteutettua vuorovaikutteista asiakastapahtumaa ja julkaisimme toistakymmentä asiakasopastustallennetta, Jussi Huttunen kertoo.

– Tallenteet ovat vapaasti kaikkien käytettävissä ja löytyvät Uudenmaan Osuuspankin sosiaalisen median tileiltämme.

Korona-aikana Uudenmaan Osuuspankin kahdeksasta toimipisteestä neljä on ollut avoinna ajanvarauksella, esimerkiksi Karkkilan konttori.

– Nummelan ja Lohjan toimipisteissä ovet ovat olleet avoinna normaalisti.

Korona-aika on vähentänyt Jussi Huttusen tilastojen mukaan käteisen rahan nostamista pankin konttoreista vajaan kahden vuoden aikana noin puolella verrattuna aikaan ennen koronaa.

Toimitusjohtaja nostaa esille myös pankin yhteiskuntavastuun.

– Viime vuonna pankki tuki taloudellisesti yli sadan paikallisen yhdistyksen ja seuran toimintaa.

– Opastimme talous- ja digitaitoja 250 nuorelle, keräsimme koulutarvikkeita ja joululahjoja vähävaraisille perheille.

– Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta mahdollistimme 150 kesätyöpaikkaa 15–17-vuotiaille nuorille yhteistyössä toimialueemme seurojen ja yhdistysten kanssa, Jussi Huttunen listaa.

Uudenmaan Osuuspankki oli mukana keväällä 2021 OP Ryhmän Tutkimussäätiön, Helsingin Seudun Osuuspankin ja Itä-Uudenmaan Osuuspankin kanssa lahjoittajana Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululle lahjoitusvaroin perustettavassa osuustoiminnan professuurissa.

Viime aikoina vilkastunut inflaatiokeskustelu näkyy toimitusjohtaja Jussi Huttusen mukaan kasvavasti asiakkaiden yhteydenotoissa.

– Aloitimme viime vuonna jo ennen inflaatiokeskustelun alkua yhteydenotot asiakkaisiin siinä hengessä, että miten kannattaisi toimia jos korko nousi tämän ja tämän verran.

– Uusiin luottoihin tällä hetkellä noin puolet hankkii suojaa koronnousua vastaan.

Ensimmäisenä koronavuonna osuuspankissa tehtiin merkittävästi luotojärjestelyjä kun asiakkaiden työtilanteissa oli muutoksia.

– Näiden järjestelyjen suhteen on jo palattu korona-aikaa edeltäneelle tasolle, toimitusjohtaja Jussi Huttunen kertoo.