Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avohakkuu suunnitteilla Nummelan lentokentän päätymetsään – syynä poikittaiskiitotien laskeutumisturvallisuus

Vihdin kunta hakee parhaillaan toimenpidelupaa puiden kaatamiseen Nummelan lentokenttäalueelta, Hiidenvedentien puoleisesta metsiköstä. Kyseessä on avohakkuu alueella, joka on pinta-alaltaan noin 7 600 neliömetriä.

Hakkuun syynä on lentokentän normaali ylläpito, kertoo kentän pitäjän, Nummelan Lentokenttäyhdistyksen puheenjohtaja Tom Arppe. Puiden muodostama este on poistettava, jotta lentokentän itä–länsi -suuntaisen laskeutumiskiitotien käyttö olisi turvallista. Kyseinen kiitotie 27 on siis Nummelan keskustan ja Hiidenveden suuntainen.

Lentokentän pitolupa määrää pitämään lentokenttää lentokelpoisena, toteaa Arppe. Viranomaisvaatimuksissa on määrätty muun muassa nousu-, lasku- ja siirtopinnat, joiden pitää olla esteistä vapaat.

– Tällä hetkellä kiitotie 27 ei täytä näitä vaatimuksia kynnyksen estevaran osalta. Tämä erittäin tärkeä poikittaiskiitotie 27/09 on ollut koko viime vuoden käyttökiellossa esteiden takia. Tilanne on aiheuttanut ongelmia esimerkiksi lentokoulutukseen: itä- ja länsituulien vallitessa ei ole voitu kouluttaa, koska koulutuksessa käytettävien lentokoneiden maksimi sivutuulikomponentti olisi ylittynyt, jos olisi lennetty pääkiitotieltä 22/04.

Kunta on kuuluttanut lupahakemuksestaan, ja yhdyshenkilönä on johtava puutarhuri Tea Karjalainen.

– Hakkuut toteutetaan sitten, kun se on mahdollista. On tiedossa, että tästä valitetaan; sehän on asukkaiden oikeus.

Toivon, että asukkaat kunnioittavat maastoon tehtäviä rajamerkintöjä.

Tea Karjalainen, johtava puutarhuri

Hakkuut pysyvät asemakaavaan merkityn lentokenttäalueen sisäpuolella. Kaavaraja mitataan maastoon ennen hakkuita.

– Rajamerkintöjä on syytä kunnioittaa. Metsäkonekuskille voi tapahtua virheitä, jos merkit maastosta on menty poistamaan.