Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Perustan oman valtuustoryhmän ja pidän luottamuspaikkani" – vihtiläinen aluevaalien kohuehdokas Tiina Haapala erosi PS-puolueesta

Kunnanvaltuutettu Tiina Haapala ilmoittaa eronneensa Perussuomalaiset -puolueesta ja Vihdin kunnanvaltuuston Perussuomalaisten valtuustoryhmästä lauantaina 5. helmikuuta.

– Aikomukseni on perustaa oma valtuustoryhmä Vihdin kunnanvaltuustoon. Ryhmän alustava nimi on "Tiina Haapala – Vapaa sana", Haapala kertoo.

Hän pitää luottamuspaikkansa, joista merkittävin on kunnanhallituksen kaksivuotinen jäsenyys. Haapala on myös muun muassa hallituksen jäsen perusturvakuntayhtymä Karviaisessa, joka lakkaa ensi vuodenvaihteessa.

– Pidän paikkani, olen ne ansainnut.

Haapala, 62, liittyi Perussuomalaisiin kuntavaalien alla. Puolueesta eroamalla Haapala ei koe pettäneensä äänestäjiään, joita oli kuntavaaleissa 126.

– Linjani tulee olemaan sama kuin tähänkin asti: kuntapäättäjänä pyrin toimimaan ikäihmisten, vanhusten, omaishoitajien ja vähäosaisten ja kaikkien muidenkin vihtiläisten hyvinvoinnin puolesta.

Minulta vietiin aluevaaliehdokkuus.

Tiina Haapala

– Toimielimissä, joissa vaikutan, tulen edelleen tekemään hyvää yhteistyötä kaikkien puolueiden ja henkilöiden kanssa Vihdin parhaaksi.

En halua enempää kommentoida eroa puolueesta. Katson tästä nyt eteenpäin, sanoo Haapala.

Hän kokee kohtuuttomaksi kohun ja prosessin, joka seurasi hänen virheellisestä aluevaalimainoksestaan.

– Minulta vietiin aluevaaliehdokkuus. En käynyt sitten itsekään äänestämässä. Vaalit menettivät merkityksensä; oman itseni hoitaminen oli tärkeämpää. Lähdin Lappiin hiihtämään pariksi viikoksi.

Haapala tuumii olevansa persoona, joka herättää intohimoja puoleen ja toiseen.

– Menen täysillä enkä aina ajattele loppuun saakka. Viestintäni ei ole aina onnistunutta. Kävi kyllä mielessä, että voinko jo laittaa sen minulle sovitun, tulevan Hus-valtuustopaikan mainokseeni. Otan opikseni, myönnän virheeni ja muutan toimintamalliani. En tarkoituksella valehdellut; tekevälle sattuu.

Haapala on myös Vihdin seurakunnan kirkkovaltuutettu. Hänet valittiin 2018 vaaleissa Kotiseurakunnan parhaaksi – poliittisesti sitoutumaton -ehdokaslistalta. Eduskuntavaaleissa 2019 hän oli Kristillisdemokraattien ehdokas.

– Minulla on edelleen samat kristilliset arvot, en ole joutunut tekemään päätöksiä niitä vastaan. Syvä uskoni on auttanut minua koko ajan, myös tässä vaikeassa tilanteessa eteenpäin.