Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon kasvo: | Vihdin kunnan uusi ympäristöpäällikkö Sari Brusila: "Ympäristöpuolen vakanssit ovat nyt täynnä"

– Minut on otettu lämpimästi vastaan ja olen tuntenut olevani hyvin tervetullut Vihdin kuntaan ja kunnantalolle, sanoo Vihdin uusi ympäristöpäällikkö Sari Brusila.

Kunnan ympäristöpalvelujen työvoimassa on ollut pitkään vajausta, mutta nyt vakanssit ovat täynnä. Esimerkiksi Nummelan lentokentän uutta ympäristölupahakemusta päästään käsittelemään täydellä teholla.

– Ympäristöpäällikön lisäksi meillä on kaksi vakituista ympäristötarkastajaa, ja juuri on palkattu kaksi uutta ympäristötarkastajaa määräaikaisiin työsuhteisiin. Tämä auttaa varmasti kovasti työn jakamiseen, toteaa Brusila.

Vihdissä on meneillään isoja ympäristöön liittyviä asioita, muun muassa Verisuon maankaatopaikkahanke.

– Tiedossa on, että Vihdissä on haastaviakin projekteja käynnissä. Näiden sujuvuuteen pyrimme nyt aktiivisesti vaikuttamaan.

– Tavoitteena on saada työnteko mahdollisimman sujuvaksi esimiestehtävässäni. Työporukkani on ihan ”timanttia”, mikä edesauttaa työn sujuvuutta. Meillä on ympäristöporukassa yhdessä tekemisen meininki hyvässä, toisia auttavassa hengessä, Brusila sanoo.

Olen käynyt Vihdissä sienimetsässä ja pelaamassa golfia.

Sari Brusila

Sari Brusila, 50, valittiin Vihtiin kymmenen hakijan joukosta. Hän on koulutukseltaan ympäristöinsinööri (amk) ja rakennusmestari (amk). Ympäristöalalla hän on toiminut 17 vuotta – viimeksi hän työskenteli seitsemän vuotta Teboil Oy:n ympäristöpäällikkönä.

Mikä sai hänet hakeutumaan töihin Vihdin kuntaan?

– Minulla on pitkä kokemus konsultin töistä ja yksityiseltä, tilaajan puolelta. Olin jo pitkään miettinyt, että haluaisin tehdä seuraavaksi viranomaistöitä.

– Vihti on minusta ihanan luonto- ja ihmisläheinen kunta. Olen aiemmin käynyt Vihdissä sienimetsässä ja pelaamassa golfia. Myös Onnelan puutarha on ennestään tuttu paikka.

Brusila on alun perin savolainen Kuopiosta.

– Asun toisen tyttäreni ja koiran kanssa tällä hetkellä Espoon Kilossa. Vanhempi tyttäreni on jo muuttanut omilleen.

– Vapaa-ajalla talvisin hiihdän ja käyn salilla, kesäisin vaeltelen metsissä ja golfaan. Ensi kesänä olisi tarkoitus jatkaa melontaa.

Kunnan ympäristönsuojelu- ja -valvontayksikkö huolehtii ympäristönsuojelun viranomaistehtävistä; lupa-asioista, valvonnasta ja tarkastuksista.

Lisäksi se edistää kunnan ympäristönsuojelua ja luonnonsuojelua omalta osaltaan, vastaa ympäristön tilan seurannasta ja tutkimuksesta sekä ympäristöasioiden tiedotuksesta ja neuvonnasta.