Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Haudankallion puunkaato hallinto-oikeudessa – Vihdin ympäristölautakunta esittää valituksen hylkäämistä

Kirkonkylän Haudankallion eteläosan puunkaatoa koskeva valituskierros on nyt Helsingin hallinto-oikeudessa. Vihdin kunnan ympäristölautakunta esittää lausunnossaan, että hallinto-oikeus hylkää Helena Stockingerin valituksen ja jättää voimaan ympäristölautakunnan asiassa tekemän päätöksen.

Kyse on Vihdin seurakunnan omistamasta alueesta, jolle kunnan elinvoimajohtaja Petra Ståhl myönsi maisematyöluvan 10–15 huonokuntoisen puun poistoon uimarannan ja pururadan välittömästä läheisyydestä. Nämä alueen kaikkein huonokuntoisimmat kuuset on tarkoitus kaataa kolmen vuoden aikana.

Maisematyöluvasta valitettiin: valituksessa oli seitsemän allekirjoittajaa. Ympäristölautakunta päätti lokakuussa, ettei se kumoa lupaa. Tästä päätöksestä Stockinger valitti hallinto-oikeuteen.

Valituksen mukaan puita ei saa kaataa, vaan luonnon monimuotoisuuden, hyvinvoinnin ja kuntalaisten hyvinvoinnin takia Haudankallion puisto on säilytettävä nykyisellään.

Alunperin seurakunta suunnitteli 50–70 huonokuntoisen kuusen kaatamista, jotta alue olisi turvallinen siellä liikkuville.