Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläisveteraani Hannes Tuovinen sotilasvalan esilukijana Santahaminassa

Vihtiläinen rintamaveteraani Hannes Tuovinen toimi Kaartin jääkärirykmentissä Santahaminassa valakaavan esilukijana sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudessa perjantaina 11.2.

97-vuotias Tuovinen taisteli konekivääriampujana jatkosodassa vuosina 1942–44. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä ikänsä tehnyt Tuovinen asuu edelleen omassa asunnossaan Vihdin Nummelassa. Niin fyysistä kuin henkistäkin kuntoa rintamaveteraani pitää omien sanojensa mukaan yllä uimalla ja päivittäisillä kävelyretkillä. Hän kertoo arvostavansa suuresti suomalaisia nuoria ja sanookin, että nuorissa on maamme tulevaisuuden toivo.

Sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus järjestettiin Kaartin jääkärirykmentissä 3.1. 2022 palveluksensa aloittaneille varusmiehille. Koronaepidemiasta johtuen varusmiesten läheisiä ei voitu kutsua seuraamaan tilaisuutta paikan päälle. Siksi sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuutta voi seurata verkkosivulta, jonne se myös jää katsottavaksi tallenteena TÄÄLTÄ

Sotilasvakuutuksen esilukijana toimii Helsingin apulaispormestari Daniel Sazonov.