Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lions Club Vihti haastaa tekemään linnunpönttöjä – Tapahtuma Nummelan torilla pääsiäislauantaina

"Vuoden vihtiläinen lintukoto" valitaan Nummelan torilla pääsiäislauantaina 16.4., kertoo Lions Club Vihti tiedotteessaan.

LC Vihti haastaa käsistään kätevät ja muutkin luontoharrastajat rakentamaan linnunpönttöjä koronakeväänä 2022.

Kilpailusarjassa tavoitteena on tehdä näyttävin, hauskin ja hyvän rakentamisen kriteerit täyttävä mielikuvituksellinen linnunpönttö.

Kilpailusarjassa on kaksi sarjaa: lapset ja nuoret alle 18 vuotta sekä yli 18-vuotiaat. Kummastakin sarjasta palkitaan kolme voittajaa lintuaiheisella kirjalla. Voittajapöntöt nimetään Vuoden lintukodoksi. Voittajien nimet julkaistaan Lions Club Vihdin Facebookissa ja nettisivuilla.

Lahjoitussarjassa tekijä voi lahjoittaa linnuille turvallisen ja terveellisen linnunpöntön tai -pönttöjä myyntiin leijonien kautta. Tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen.

Pöntöt voi toimittaa myytäväksi ja/tai kilpailuun kirjastojen kautta Vihdin kirkonkylässä ja Nummelassa 14.4. mennessä tai tuoda myynti- ja arviointipaikalle Nummelan torille lauantaina 16.4. kello 10:een mennessä. Pönttöjä myydään torilla kävijöille kello 10-13.

Kilpailusarjaan osallistuvien pönttöjen arviointi järjestetään kello 10. Pöntöt arvioi pilke silmäkulmassa lintuyhdistyksen edustaja yhdessä Lions Clubin edustajan kanssa.

Kilpailusarjaan osallistuvat sijoittavat omat yhteystietonsa pöntön sisälle kosteutta kestävälle paperilapulle. Samalle lapulle merkintään myös saako pöntön myydä, lahjoittaa edelleen vai haluaako pitää pöntön itse.

Kilpailuun osallistuneet palkitaan paikan päällä tai palkinto lähetetään kirjeitse kotiosoitteeseen.

Myynti alkaa arvioinnin jälkeen. Jos kaikkia pönttöjä ei saada myytyä, lahjotetaan ne edelleen halukkaille vihtiläisille kouluille ripustettaviksi ja vuosittain huollettaviksi.

Ne pöntöt, jotka kilpailijat haluavat pitää itse, pyydetään noutamaan viimeistään toriajan päättyessä kello 13.

Haastetta tukevia ohjeita: BirdLife Suomi | Materiaalit ja rakentaminen tai

Linnunpöntön rakennusohje: tintinpönttö | Luonto | yle.fi