Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaihteleva keli haastaa teiden kunnossapitoa myös Vihdissä – "Toivomme työrauhaa"

Vihdin kunnan teiden kunnossapidossa kamppaillaan tällä hetkellä samojen haasteiden kanssa kuin muissakin Etelä-Suomen kunnissa. Sään tiuha vaihtelu pakkaselta plussan puolelle sekä lumesta ja jäästä loskaan ja veteen tekee teiden huollosta nyt erityisen haastavaa.

Katumestari Jari Kokkonen kertoo, että kuluneella viikolla työn alla on ollut lumen aurauskasojen ajoa, hiekoitusta, polanteiden poistamista sekä loskan ja lumen aurausta. Katujen kunnossapitoa tehdään 18 työntekijän ja yhtä monen työkoneen voimin. Työtunnit paukkuvat nyt ylitöiden puolelle.

– Pitkiä päiviä tulee väkisin, toteaa Kokkonen.

– Työntekijät ovat nyt kovilla ja toivomme työrauhaa.

Teiden kunnossapidolle tulevissa palautteissa ovat Kokkosen mukaan viimeisimpänä korostuneet loskan suuri määrä ja teiden jäätyneet polanteet.

– Polanteita olemme pyrkineet poistamaan minkä olemme kerinneet. Tiehöylä on lähestulkoon ainoa kone millä sitä pystyy poistamaan, mutta se ei valitettavasti kerkiä joka paikkaan, sanoo Kokkonen.

Vihdissä on käytössä katujen ja kevyen liikenteen väylien kolmiportainen kunnossapitoluokitus, joka on nähtävissä kunnan nettisivuilla. Yleisesti ottaen pääväylien kunnosta huolehditaan ensin.

Kokkonen muistuttaa, että myös kuntalaisten vastuullinen toiminta helpottaa teiden kunnossapitoa. Autoja ei tulisi säilyttää katujen varsilla, sillä se vaikeuttaa auraamista. Lisäksi kiinteistöjen omistajien tulisi huolehtia oman pihansa lumista asianmukaisesti, mistä on Vihdissä lipsuttu.

– Nykytrendinä on, että omilta pihoilta kolataan lunta katujen varsille. Tätä on nyt todella paljon, kertoo Kokkonen.

Oman pihan lumia ei kuitenkaan saa kipata katualueelle eikä muutenkaan vaikeuttaa kadun talvikunnossapitoa. Jos omalta pihalta loppuu tila kesken, tulee lumet kuljettaa itse pois. Lumen vastaanottopaikka löytyy Nummelan Höytiönnummelta.