Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kunnanvirastoon miljoonaremontti: Kakkoskerros sosiaalipalvelujen käyttöön – hyvinvointialue tuleva vuokralainen

Nummelan Asemantiellä sijaitsevaan Vihdin kunnanvirastoon tehdään yli miljoonan euron remontti. Talon kakkoskerros tulee Karviaisen sosiaalityön käyttöön, jolloin voidaan irtisanoa nykyiset vuokratilat Martelan entisessä toimistorakennuksessa Ojakkalantie 10:ssä.

Remonttiin on talousarviossa varattu 190 000 euroa, ja kunnanhallitus esittää, että valtuusto myöntää 860 000 lisämäärärahan. Kunnanhallitus edellyttää, että tilamuutosten kustannuksia seurataan erittäin tarkasti ja kaikista mahdollisista poikkeamista raportoidaan sille heti.

Kunnanjohtaja Erkki Eerola uskoo, että kunnanviraston tilamuutoksella pystytään tarjoamaan paremmat kuntapalvelut tulevaisuudessa: sosiaalipalvelujen keskittäminen saman katon alle tukee palvelujen säilymistä Vihdissä. Toiminnallisuus on tärkeää myös Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle, joka on sosiaalipalvelu- ja muiden käyttöönsä tulevien tilojen vuokralainen vuoden 2023 alusta lähtien.

– Samalla pystytään remontoimaan kunnantalo palvelemaan paremmin tarkoitustaan ja henkilöstön viihtyvyyttä. Esimerkiksi tilojen jäähdytys on varmasti mieleinen monelle virastolla työskentelevälle. Myös lisääntynyt etätyön tekeminen voidaan ottaa huomioon remontoiduissa työskentelytiloissa.

Koko remontti valmis vuoden lopussa.

Matti Kokkinen, tekninen johtaja

Kunnan omalle henkilökunnalle on remontin jälkeen 99 työpistettä. Karviaisen henkilöstöä on kunnanvirastossa jo nyt lähes 50: noin 20 sosiaalityöntekijää päärakennuksessa ja Nummelan kotihoidon 26 työntekijää tukirakennuksessa.

Vihdin kunta on vuokrannut Martelalta tiloja Karviaista varten marraskuusta 2017 lähtien: Ojakkalantie 10:ssä työskentelee nyt 78 henkilöä. Karviaisen johtaja Timo Turunen toteaa, että työntekijöiden sijoittumista tarkastellaan uudestaan suunnittelun edetessä.

– Ihanne olisi, jos sosiaali- ja terveyspalvelut olisivat yhdessä saman katon alla. Mutta tämä sosiaalipalvelujen keskittäminen on toiseksi paras ratkaisu: järkevä sekä asiakasnäkökulmasta että taloudellisesti, sanoo Turunen.

Kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen kertoo, että remontti minikilpailutetaan.

– Tukirakennuksen puolelta aloitetaan, ja sen pitäisi olla valmis ennen juhannusta. Päärakennuksen töistä osa tehdään heinäkuussa. Kakkoskerros on valmis marraskuussa ja koko remontti vuoden lopussa.