Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan Salen kaavamuutos valmis – rakentamaan huhtikuussa?

Nummelan Vihdintielle tulossa olevan Sale-myymälän alueen asemakaavamuutos on valmis. Kunnanhallitus esittää sitä valtuuston hyväksyttäväksi.

– Mikäli kaavasta ei tule valituksia, rakentaminen voi alkaa huhti–toukokuussa, jolloin Nummelan Sale valmistuisi loppuvuonna 2022 tai alkuvuonna 2023, kertoo Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n liikepaikkapäällikkö Mika Tolppola.

Sale-päivittäistavarakaupan rakennusala on noin 1 178 kerrosneliömetriä yhdessä kerroksessa. Julkisivumateriaalin valintaa pohditaan parhaillaan SSO:ssa.

Sale tulee Vihdintien ja Lohjantien kulmaukseen tyhjälle tontille, jossa aiemmin oli Neste-asema. Kaupan pihaan tulee liittymät molemmilta kaduilta. Alustavassa tontinkäyttösuunnitelmassa lastauslaituri on osoitettu korttelialueen pohjoisosaan siten, että kulku tapahtuu Vihdintieltä.

Kaavakarttaan ja määräyksiin on tehty vähäisiä lisäyksiä lausuntojen ja muistutuksen myötä. Uutta on uudisrakentamisen tyyliin liittyvä määräys: uudisrakentamisen tulee olla tyyliltään korkeatasoista ja yhtenäistä korttelialueella.

Uutena määräyksenä on myös ”siltä osin kun korttelialueella harjoitetaan huoltoliikennettä lähellä naapurikiinteistöjen rajaa, tulee asuinkiinteistöjen vastaiselle rajalle toteuttaa rakenteellinen ratkaisu, esimerkiksi melua estävä aita, jolla vähennetään huoltoliikenteestä asumiselle aiheutuvaa häiriötä”.

Kaavamääräyksiin lisättiin myös määräys mäntyjen säilyttämisestä rakentamattomalla alueella, jota ei käytetä liikennöintiin. Huonokuntoiset puut on tarvittaessa korvattava uusilla männyillä. Pysäköintialueet tulee jäsentää puu- ja pensasistutuksin.