Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SSO:lta 10 miljoonan euron tulos – Vihdin S-market uudistetaan vielä tänä vuonna

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n liiketulos oli viime vuonna 10,0 miljoonaa euroa. Kasvua SSO saavutti edellisvuoteen 4,3 miljoonaa.

Toimitusjohtaja Tapio Finérin mukaan hyvä tulos mahdollistaa toiminnan kehittämisen. Viime vuoden aikana uudistettiin yli puolet S-marketeista uuden konseptin mukaisiksi. Tänä vuonna uudistetaan loput.

– Karkkilan S-market on parhaillaan remontissa. Siellä tehdäänkin perusteellinen uudistus, jossa vaihdetaan lähes kaikki kylmälaitteita myöten. Myymälä avataan maaliskuun alkupuolella. Myös Vihdin ja Lempolan S-markettien uudistus saatetaan vielä tänä vuonna loppuun, Finér selvittää.

Sale-ketjun uudistuksia on tehty muun muassa Pusulassa ja Virkkalassa.

– Näiden lisäksi rakenteilla tai suunnitteilla on aivan uusia Sale-myymälöitä. Saukkolan Sale on nyt harjakorkeudessa ja se on tarkoitus avata vapun tienoolla. Hiidensalmen ja Nummelan Salen rakennustyöt alkavat, jompikumpi jo tänä vuonna. Niiden valmistuminen ajoittuu vuoteen 2023 tai alkuvuoteen 2024.

Tapio Finérin mukaan SSO:n tuloksen siivittivät kasvuun erityisesti kotoilun, mökkeilyn ja kotimaan matkailun suosion kasvu.

Se oli upea onnistuminen.

SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér

– Koronapandemia innosti kotoiluun, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että ruoka ostetaan kaupasta ja valmistetaan kotona. Se heijastuu positiivisesti market- ja tavaratalokauppaan. Lisäksi käyttötavarapuolen tulosta nosti viime vuoden hyvä talvi, mikä toi asiakkaita esimerkiksi suksikaupoille.

Market- ja tavaratalokaupan liikevaihto vuonna 2021 oli 288 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoteen oli 5 prosenttia.

SSO : n liikevaihto oli viime vuonna yhteensä 470 miljoonaa euroa. Kokonaisuudessaan liikevaihto kasvoi 3 prosenttia edellisvuodesta. Kokonaisliikevaihto ei ole täysin verrannollinen edellisvuoteen, koska SSO myi vuonna 2020 pois rauta- ja maatalouskaupan, joka liikevaihto oli 2020 vielä 33 miljoonaa euroa.

Toimialoittain eniten kasvua oli autokaupassa. Se nousi edellisvuodesta 25 prosenttia 95 miljoonan euron liikevaihdolla. Myynnin kasvua voi pitää valtakunnallisestikin merkittävänä.

– Se oli upea onnistuminen, jossa ratkaisevana tekijänä oli erityisesti vaihtoautokauppa.

Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan liikevaihto kasvoi 19 prosenttia edellisvuodesta 71 miljoonaan euroon. Vaikka kasvua olikin, pandemiaa edeltäviin lukuihin ei vielä ylletty.

– Liikennemyymälä- ja polttonestekaupan, samoin kuin matkailu- ja ravitsemuskaupan vuosi oli vaihteleva. Alkuvuosi oli tosi vaikea, kesä jopa vilkas, mutta kun rajoitukset taas loppuvuodesta palasivat, kauppa hiljeni. Liikennemyymälöissä ja ravintoloissa emme päässeet vuoden 2019 tasolle, Tapio Finér kertoo.