Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin taitoluistelijat lasten ja nuorten tähtiseuraksi – "Tähtimerkki on lupaus laadusta"

Vihdin Taitoluistelijat ry noudattaa nyt Tähtiseura-ohjelmaa, joka on Suomen olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma. Sen tavoitteena on tukea urheiluseurojen kehittymistä ja varmistaa seuratoiminnan laadukkuus ja vastuullisuus. Tähtiseura-ohjelman laatutekijät täyttävät seurat tunnistaa Tähtimerkistä.

– Tähtimerkki on lupaus laadusta. Toimimme ammattimaisesti ja vastuullisesti, kuuntelemme ja kannustamme luistelijoitamme tasapuolisesti. Meillä kaikki saavat luistella omalla tasollaan, kilpailla tai harrastaa kukin omien tavoitteidensa mukaisesti, selvittää Vihdin taitoluistelijoiden hallituksen puheenjohtaja Pasi Halmisto.

Kymmenvuotias Netta Halmisto kertoo seuran valmentajien olevan kannustavia ja ystävällisiä. Hänen mielestään harjoituksiin on kiva tulla ja sekä aikuiset että luistelukaverit ovat mukavia ja reiluja.

– Valmentajat huomioivat jokaisen luistelijan omat tavoitteet ja antavat tason mukaisia harjoitteita, Netta Halmisto sanoo.

Hän kertoo aloittaneensa luistelun luistelukoulussa kolmevuotiaana ja kilpailemisen kuusivuotiaana. Tällä hetkellä Netta Halmisto harjoittelee tavoitteellisesti ja kilpailee A-Silmut sarjassa. Harjoituksia oheisharjoittelu mukaan lukien on 13 kertaa viikossa.

Pasi Halmisto kertoo, että Vihdin taitoluistelijat on tunnettu Uudellamaalla hyvästä valmennuksestaan ja vastuullisesta toiminnastaan.

– Meille on tärkeää tehdä luisteluharrastus mahdollisimman helpoksi. Tästä on esimerkkinä se, että kaikki ryhmämme harjoittelevat Nummelan jäähallissa, omassa kotikunnassa. Näin perheet välttyvät pitkiltä harrastusmatkoilta. Pidämme tärkeänä myös sen, että luistelukoulussa on jäällä tarpeeksi ohjaajia opastamassa pieniä luistelun alkeisiin. Luistelukouluun on turvallista tulla, sillä opetamme lapset luistelun alkuun kirjaimellisesti kädestä pitäen.

Halmisto iloitseen, että seura pystyy nyt tarjoamaan entistäkin laadukkaampaa valmennusta kaikentasoisille ja -ikäisille.

– Seuran systemaattinen kehitystyö jatkuu edelleen, Tähtiseura-kriteerien mukaisesti. Mukaan ryhmiin pääsee myös kesken kauden. Ryhmiä on tarjolla kaikenikäisille ja -tasoisille, myös aikuisille.