Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon kasvo | Juhani Lahdelma ja Petri Pihlajamaa luotsaavat Vihdin Nuorkauppakamaria – "Kannustamme kokeilemaan uutta ja rikkomaan vanhaa"

Vihdin Nuorkauppakamarin tuore hallitus hyppäsi rooleihinsa vuoden alussa. Puheenjohtajana toimii kuluvan vuoden ajan Juhani Lahdelma ja varapuheenjohtajana Petri Pihlajamaa.

Lahdelma on ollut mukana paikallisen Nuorkauppakamarin toiminnassa vuodesta 2014 ja Pihlajamaa viime vuodesta. Toiminnan pariin veti mahdollisuus kehittää itseään.

– Toimintaamme kuuluu jäsenistön kouluttautuminen eri osa-alueilla. Tämän lisäksi meillä pääsee oppimaan uusia asioita erilaisten projektien ja tapahtumien kautta, kertoo Pihlajamaa.

– Projektit voivat olla mitä vain, minkä kokee mielenkiintoiseksi. Kannustamme kokeilemaan uutta ja rikkomaan vanhaa. Yleisesti katsomme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja peilaamme projektiemme vaikutusta tavoitteisiin, kertoo Lahdelma.

Lahdelma ja Pihlajamaa kertovat, että tulevina vuosina yhdistyksen on tarkoitus pyrkiä saamaan uusia jäseniä mukaan toimintaan ja olla aktiivinen yhteistyökumppani sekä yritysten että Vihdin kunnan ja Karkkilan kaupungin kanssa.

He näkevät, että pääkaupunkiseudun kehyskuntana Vihdillä on kasvumahdollisuuksia.

– Omalta osaltamme tulemme tekemään yhdessä kunnan kanssa tapahtumia ja projekteja, jotka tekevät Vihdistä entistä houkuttelevamman paikan sekä asukkaille että yrityksille. Samoin pyrimme kehittämään Karkkilaa.

Kuntalaisille paikallisen Nuorkauppakamarin näkyvintä antia ovat koronavuosina olleet etätyötilan perustaminen Nummelaan, Vuoden positiivisin Vihtiläinen ja Vuoden positiivisin Karkkilalainen -äänestykset sekä perinteinen joulukonsertti Vihdin kirkolla.

– Meillä on suunnitelmissa jo muutama mielenkiintoinen uusi projekti ja tapahtuma tälle vuodelle, joista toivottavasti pääsemme kertomaan vähän myöhemmin, kun saamme suunnitelmat pidemmälle.