Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Katseet vahvasti kesässä – kesätyöpaikkojen haku täydessä vauhdissa, paikat osin jo täytetty

Monessa yrityksessä katseet on jo käännetty kesään. Kaupan alalla Lidl Nummelassa, K-Citymarket Vihti Nummelassa ja Suur-Seudun Osuuskaupassa kesätyöntekijöiden haku on täydessä vauhdissa ja paikat osin jo täytetty.

Lidlin aluepäällikkö Heidi Vaartio kertoo, että Lidl Nummelaan palkattiin tänä kesänä seitsemän kesätyöntekijää, mikä on hieman viime kesää enemmän.

– Lidl työpaikkana kiinnostaa, mikä on mahtavaa, sillä kilpailu on entistä kovempaa ja esimerkiksi kesätöitä on yleisesti työmarkkinoilla todella paljon enemmän tarjolla verrattuna aiempiin vuosiin, sanoo Vaartio.

K-Citymarket Vihti Nummelassa elintarvikepuolen kesätyöntekijävalinnat on tehty ja käyttötavara- ja kassapuolella hakemuksia käsitellään parhaillaan. Elintarvikepuolesta vastaava kauppias Antti-Jussi Kivi kertoo, että työhakemusten määrät muutenkin kuin kesätöiden osalta ovat olleet kasvussa.

– Pyrimme siihen, että kesätyö antaisi mahdollisimman hyvän kuvan siitä mitä kaupassa tehdään, hän kuvailee.

Käyttötavara- ja kassapuolen myymäläpäällikkö Annu Koli toteaa, että kesätyöntekijävalinnoissa asenne ratkaisee.

– Kokemusta ei välttämättä tarvitse olla, työt on opittavissa.

Iso työllistäjä alueella on Suur-Seudun Osuuskauppa SSO, jolla on Vihdissä tarjolla 50 kesätyöpaikkaa yli 18-vuotiaille hakijoille esimerkiksi Prismassa, S-Marketeissa ja Emotionissa. Lisäksi SSO:lla on Vihdissä 31 kesätyöpaikkaa 15–17-vuotiaille nuorille 2–4 viikon ajaksi.

– Näemme, että meillä on vahva rooli olla nuoren elämän ensimmäinen kesätyöpaikka. Monelle kaupan ala on väylä työelämään, kertoo henkilöstöjohtaja Hanna Somersalo.

Hänen mukaansa SSO:lle on tullut kokonaisuudessaan kesätyöhakemuksia noin saman verran kuin viime vuonna.

– Reipas asenne riittää. Perehdytämme kyllä työhön, Somersalo kertoo.

Myös Vihdin seurakunta on perinteinen kesäajan työllistäjä. Eniten kesätyöntekijöitä palkataan puutarhapuolelle, pääasiassa hautausmaiden hoitoon. Tänä vuonna palkataan 14–15 kausi- ja kesätyötekijää 1–6 kuukauden työsuhteisiin. Lisäksi seurakunta palkkaa kaksi tiekirkkopäivystäjää ja kausityöntekijöitä Riuttarannan leirikeskukseen. Isoset ovat apuna rippikoulutyössä.

Hallinto- ja henkilöstöasiantuntija Henna-Maria Virtanen kertoo, että jos Kirkkohallitus myöntää tänä vuonna kesätyöseteleitä, työpaikkoja täydennetään vielä lähempänä kesää.

– Viime vuonna saimme kesätyösetelin turvin palkattua kuusi nuorta.