Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Luksiassa kokeillaan e-urheilun opetusta – "Tämä on tätä päivää"

Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksiassa kokeillaan e-urheiluopintojen tarjoamista tulevana kesänä. Kyse on pilotista, kokeilusta, joka toteutetaan yhdessä elektronisen urheilun valmennusyritys Incoach Oy:n kanssa.

Esports, e-urheilu, eli elektroninen urheilu on tietotekniikkaa hyödyntävää videopelien kilpapelaamista. Sitä harrastetaan joukkueena tai yksilöinä, riippuen pelistä ja pelitavasta.

Luksian koulutuspäällikkö Tanja Aholainen kertoo, että aloite kokeiluun tuli Incoach Oy:ltä.

– Yritys otti meihin yhteyttä ja palaverien jälkeen Luksian johto suhtautui asiaan myönteisesti, joten päätettiin, että pilotoidaan ja opinnollistetaan e-urheilu.

Opinnot on tarkoitettu perustutkinto-opiskelijalle ja niiden suorittamisesta tulee kolme osaamispistettä. Opiskelu tapahtuu kesällä.

Aholainen kertoo, että opintoihin valitaan 12 lajia harrastavaa opiskelijaa.

– Haluamme, että joukko on motivoitunut, hän perustelee. Kiinnostusta lajiin on, sillä jo nyt hakijoita on tuplasti enemmän kuin voidaan ottaa.

E-urheilun valmennus tulee Incoach Oy:ltä ja osaamisen arvioijina toimivat Luksian opettajat.

Vaikka e-urheilussa on enimmäkseen kyse harrastuksesta, opintojen ideana on Aholaisen mukaan se, että opiskelijat saavat lisää osaamista, kuten tiimityöskentelytaitoja, joita he voivat hyödyntää myöhemmin työelämässä.

– Onhan mahdollista, että joku opiskelijoista pääsee vielä pelisaralla pitkälle.

Incoach Oy:n toimitusjohtaja Christian Joutsenvuori kertoo, että yritys on ollut mukana noin 20 vastaavassa pilotissa.

– Melkein kaikki ovat jääneet pysyviksi.

Joutsenvuori kertoo, että opetuksessa keskitytään pelaajan kehitykseen. Ryhmä jaetaan joukkueisiin, joissa jokaisella jäsenellä on oma roolinsa.

– Sen täyttäminen on tärkeää. Vuorovaikutteisuus on erityisen tärkeää pelissä, on pystyttävä kommunikoimaan nopeasti. Peli kehittää myös päättelykykyä.

E-urheilu on Luksialle uusi aluevaltaus. Aholainen sanoo mielenkiinnolla seuraavansa, tuleeko siitä pysyvästi osa opintotarjontaa.

– Tämä on tätä päivää. Moni meidän opiskelijoistamme harrastaa lajia ja kilpailee siinä.

E-urheiluopetus voisi toimia myös houkuttimena hakea opiskelemaan Luksiaan.

– Toivon, että tämä herättää mielenkiintoa, vaikka onkin pieni osa isossa kokonaisuudessa, Aholainen sanoo.