Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helmi Bakery sulkee ovensa kuun lopussa – liiketoiminnalle etsitään jatkajaa

Hapanjuurileivontaan erikoistunut Helmi Bakery -leipomo etsii jatkajaa liiketoiminnalleen. Nykyiset yrittäjät ja leipomon perustajat Helena Lähteilä ja Mirkka Ahonala lopettavat maaliskuun lopussa.

– Yksi iso syy on se, etteivät minulla tahdo kädet kestää. Käsityöleipomo on aika kuluttavaa käsille, kertoo Helena Lähteilä.

– Olemme tilanteessa, jossa toimintaa pitäisi kasvattaa ja jonkin aikaa se tietäisi lisätyötä käsille, eikä se tällä hetkellä tunnu hyvältä ajatukselta.

Helmi Bakery on toiminut Vihdin kirkonkylällä loppusyksystä 2019 alkaen. Leipomo myy tuotteita lähialueen K-ryhmän kaupoissa, suoramyynnistä sekä hotelli-, ravintola- ja catering-asiakkaille. Korona sotki alkuperäisiä suunnitelmia leipomo-kahvilan perustamisesta. Lähteilä ja Ahonala kertovat, että paikalliset ovat silti löytäneet Helmi Bakeryn leivät ja leivonnaiset osaksi ruokapöytää.

– Haluamme kiittää kaikki upeita asiakkaitamme. Toivomme, että olemme voineet osaltamme luoda yhteisöllisyyttä leipomon naapurustossa, ravintoloiden ja kotien pöydissä.

Liiketoiminnalle etsitään jatkajaa kevään aikana, jotta hyvin alkuun päässyt leipomotoiminta voisi jatkua ja kehittyä eteenpäin mahdollisesti uusissa tiloissa. Myynnissä on koko osakekanta, konsepti ja laitteet. Yrittäjät kertovat auttavansa mielellään uutta tekijää hapanjuurileipomon saloihin.

– Olisi mahtavaa, jos joku pystyisi jatkamaan tätä, sanoo Lähteilä.

– Toivoisimme, että leipomo säilyisi hapanjuurileipomona, vaikka toki Helmi Bakery tekee muutakin.