Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon kasvo | Vihtiläinen Henri Kemppainen valittiin Vuoden taikuriksi: ”Tunnustus kannustaa tekemään entistä hienompia juttuja”

Suomen Taikapiiri palkitsi viime viikolla vihtiläisen Henri Kemppaisen (39) Vuoden taikuri -tittelillä.

Perusteluissa todetaan, että arvonimi myönnetään Kemppaisen tähdittämän Magic in Lapland TV-sarjan saavuttamasta kansainvälisestä huomiosta, sekä Kemppaisen vuonna 2021 tekemästä Taikarumpu taika- ja illuusioshowsta Tampere-talossa.

Suomen luontoa ja Kemppaisen taikuutta esittelevä Magic in Lapland julkaistiin miljoonayleisölle yhdysvaltalaisella ROKU-alustalla tammikuussa 2022. Lisäksi DIRECTV osti sarjan jakeluoikeudet sekä Pohjois- että Etelä Amerikkaan.

– Mahtavaa, että tunnustusta tulee. Se motivoi ja kannustaa tekemään entistä hienompia juttuja, Kemppainen toteaa.

Hyrynsalmelta kotoisin oleva Kemppainen muutti vaimonsa kanssa Vihdin Nummelaan vuonna 2010. Sitä ennen pari oli asunut Oulussa ja Espoossa.

– Satuttiin vaan käymään täällä serkun luona kylässä ja totesimme, että tässähän voisi olla kiva paikka asua. Tykkäämme molemmat luonnosta ja Vihdissä on kaikki palvelut, mitä ihminen voi tarvita. Teen liikkuvaa työtä, joten täältä on myös helppo lähteä työmatkoille, Kemppainen kertoo.

Nuorena haaveilin, että olisipa siistiä saada joskus oma tv-ohjelma.

Henri Kemppainen

Taikuus kiehtoi Kemppaista jo alakoulussa. Hänellä oli jo silloin halu viihdyttää ja hämmästyttää ihmisiä. Ensimmäisen taikuriesityksen hän teki 12-vuotiaana koulun joulujuhlassa.

– Katselin varhaisteininä videolta muun muassa Las Vegasissa kuvattuja taikuriohjelmia ja mietin, olisipa hienoa olla tuolla. On mahtavaa, että olen urallani päässyt tekemään sellaisia asioita, joista nuorena en uskaltanut edes haaveilla.

Alkuvuodesta 2022 yhdysvaltalaisella ROKU-alustalla julkaistiin Kemppaisen luotsaama matkustus- ja taikasarja Magic in Lapland.

– Nuorena haaveilin, että olisipa siistiä saada joskus oma tv-ohjelma. Ja nyt 20 vuoden jälkeen se tapahtui.

Sarjassa on esillä myös Vihdin luontokohteet, kuten Nuuksio ja Otalammen uimaranta.

– Olisi hienoa, jos kaikki vihtiläisetkin näkisivät sen. Mielenkiinnolla odotan nappaako joku kanava sarjan ja nähdäänkö se myös Suomessa.

Kemppainen kertoo, että alkava kevät näyttää keikkojen osalta ”todella hyvältä”.

– Keikkoja on varattu jo hyvissä ajoin. Teen esimerkiksi Suomessa yhden useamman kaupungin kattavan kiertueen, joka ei ole julkinen.