Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aluevaltuusto aloitti valintojen merkeissä – hallintosäännöstä pisimmät puheenvuorot

Ensimmäinen kokous: Valituiksi tulivat mm. valtuuston ja hallituksen puheenjohtajistot sekä jäsenet hallitukseen, lautakuntiin ja jaostoihin.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston ensimmäinen kokous Espoon Dipolissa sujui pääosin luottamuspaikkavalintojen merkeissä maanantaina illalla. Pisimmät puheenvuorot ja myös äänestys käytiin heti kokouksen alussa hallintosäännöstä, ja perussuomalaiset esittivät valtuustoryhmien toimintatuen poistamista. Esitys hävisi äänestyksessä.

Kokouksen avasi aluevaltuuston vanhimpana raaseporilainen RKP:n valtuutettu Karl von Smitten.

Ensimmäisenä valittiin valtuuston puheenjohtajisto. Valtuustoa johtaa kokoomuksen Jarno Limnell Espoosta. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Saara Hyrkkö (vihr.), toinen varapuheenjohtaja Henrik Vuornos (kok.) ja kolmas varapuheenjohtaja Maria Guzenina (sd.). Koko puheenjohtajisto on Espoosta. Kolmannen varapuheenjohtajan paikka on jaettu SDP:n ja kokoomuksen kesken. Kauden puolivälissä Guzeninan paikalle siirtyy Mervi Katainen (kok.), hänkin Espoosta.

Ensimmäisessä kokouksessa eniten puhetta ja jopa joitakin äänestyksiä odotettiin syntyvän uuden hallintosäännön hyväksymisestä.

Hallintosäännön jälkeen olivat vuorossa muut valinnat. Espoon ulkopuolinen läntinen Uusimaa saa merkittäviä paikkoja mm. aluehallituksen puheenjohtajistoon, sillä ensimmäinen varapuheenjohtaja on Lohjan Joona Räsänen (sd.) ja toinen varapuheenjohtaja Henrik Wickström. Räsäsen varapuheenjohtajuus kestää kauden puoliväliin.

Hyvinvointialueen kehittämisen ja käytännön työn kannalta merkittävää aluehallitusta johtaa espoolainen Mia Laiho (kok.).

Kokouksen historiallisuutta painotettiin kokousta ennen käytävillä ja myös useissa puheenvuoroissa. Vain Ukrainan tilanne toi pienen särön juhlavaan tunnelmaan.

Lisää aluevaltuuston kokouksesta ja päätöksistä myöhemmin verkkosivulla ja printissä.