Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläiset Katriina ja Matti suunnittelevat rentoja ja omannäköisiään keväthäitä: "Juhlat pitää suunnitella itseään varten, stressata ei kannata"

Katriina Pietilä kosi puolisoaan Matti Viljasta modernisti karkauspäivänä, ja nyt pariskunta suunnittelee keväthäitä.

– Ilmoitin Matille etukäteen, että yllätys on tulossa. Pyysin laittamaan parempaa päälle ja sanoin, että mennään syömään, Pietilä hymyilee.

Viljasen piipahdettua ravintolan miestenhuoneen puolella, oli takaisin tullessa pöytään ilmestynyt Fazerin kullanvärinen suklaalevy, jossa komeili kihlauksen päivämäärä sekä levyn päällä Pietilän etukäteen hankkimat sormukset.

– Se oli kyllä täysi yllätys. Karkauspäivästä huolimatta, Matti Viljanen sanoo.

Pietilä on toiminnan nainen myös tulevien häiden suunnittelussa. Suunnitelmat toukokuisten juhlien suhteen ovat hyvällä mallilla.

– Meillä on jo juhlapaikka, ohjelma ja dj. Ruokavalinnatkin on jo tehty, Pietilä luettelee.

Hääpäivän valintaan vaikutti eniten kiven alla olevien juhlapaikkojen aikataulu. Korona-pandemian takia useita ennakkoon varattuja tilaisuuksia on siirretty, ja nyt kun juhlat ja kokoontumiset taas sallitaan, eletään juhlatiloilla kiireisiä aikoja.

– Olemme ulkoistaneet aika paljon asioita Espoossa sijaitsevalle juhlapaikalle. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, pariskunta pohtii. Mutta jos ja kun jotain vielä pitää, on apuna kaksi morsiamen kaasoa sekä kaksi sulhasen bestmania.

Pariskunta kertoo haluavansa rennot ja omannäköisensä häät – ilman turhia pönötyksiä. Hyvä fiilis, herkullinen ruoka, hääkakku ja häävalssi ovat tärkeimpien asioiden listalla.

– Ei mitään leikkejä, vaan rentoa meininkiä. Ehkä hääkimpun ja sukkanauhan heitto, morsian Pietilä miettii ja kertoo kutsuvieraslistalla olevan kuutisenkymmentä häävierasta.

Vihkiminen tapahtuu Vihdin kirkossa, josta hääväki hurauttaa Espoon puolelle juhlimaan.

– Onhan tässä suunnittelemista. Vaikka työskentelen itse suunnittelu- ja konsulttialalla, on välillä aika epätodellinen olo.

Hääparin tarina alkoi kuutisen vuotta sitten, kun katseet kohtasivat ensimmäisen kerran kuntosalilla. Ja heti sen jälkeen nettideittailun mobiilisovellus Tinderissä.

– Liityimme sattumalta samana päivänä Tinderiin ja olimme heti toistemme ”Tinder matchit”, ja siitä se sitten lähti, pariskunta kertoo.

Tinderistä edettiin treffeille, ja noin vuoden jälkeen pantiinkin jo hynttyitä yhteen.

– Olemme molemmat edelleen aktiivisia kuntosaliharrastajia. Meillä on myös kaksi chihuahua-rotuista koiraa, Pietilä kertoo.

Hääsuunnitelmissa pariskuntaa on yllättänyt nykyajan juhlien järjestämisen helppous ja se, miten paljon asioita voi halutessaan ulkoistaa. Järjestelyt Vihdin kirkon ja seurakunnan kanssa saavat pariskunnalta ruusuja. Nyt jännitetään enää sattuuko toukokuiselle hääpäivälle sateeton sää.

– Ja ehkä vähän sitäkin, että mahdunko hääpukuuni, morsian virnistää.

Häiden suunnittelun suhteen kaksikko kertoo olleensa koko ajan varsin samoilla linjoilla. Etukäteen oli sovittu, että sulhanen päättää pääruoan ja morsian kakun. Mutta valinnat olivat harvinaisen yksimielisiä.

Vinkeiksi muille häitään suunnitteleville Pietilä ja Viljanen kehoittavat olemaan juhlapaikan valinnan kanssa ajoissa liikkeellä.

– Pitää myös muistaa, että hääjuhlat saavat olla hääparin näköiset. Juhlat pitää suunnitella itseään varten. Ja että stressata ei kannata.