Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Ennätysmäärä koululaisia Otalammen pilkkitapahtumassa

240 koululaista pääsi kokeilemaan pilkkimistä Vihdin Otalammella 2.–3. maaliskuuta. Otalammen koulun 1.–6. -luokkalaisille järjestetty tapahtuma keräsi siis runsaan osanoton.

Suurin osa oppilaista oli pilkillä ensimmäistä kertaa elämässään, tosin mukana oli myös vanhoja konkareita. Kiira Männikkö kertoi käyneensä pilkillä aiemmin isän ja vaarin kanssa, jolloin saaliiksi oli saatu särkiä ja muutamia isompia kalojakin. Kiiran kaverit Iina Poikkijoki ja Milja Puolakka puolestaan olivat käyneet kesällä ongella, ja kalalajit hauesta ahveneen ja muikkuun olivat tuttuja. Kesällä tytöt kertoivat käyvänsä uimassa Otalammella.

Armas Ingman oli pilkillä ensimmäistä kertaa, mutta onkiminen oli tutumpaa. Paras kalastusmuisto oli Liesjärven kansallispuistosta, jossa saaliiksi saatu siika oli paistettu paistinpannulla lounaaksi. Armas kertoi, että kotona ruuaksi laitetaan usein kuhaa, lohta ja haukea.

Kaverukset Emma Dyballa ja Eelin Kaarla olivat innoissaan pilkkimisestä, vaikka saalista ei tällä kertaa tullutkaan. Emma oli käynyt kalassa aiemmin äidin kanssa ja Eelin koko perheen kanssa. Emma mainitsi lempikalaruuikseen savu- ja uunilohen, Eelin puolestaan silakat.

Pilkkiminen kiinnostaa lapsia, mutta moni ei ole päässyt siihen tutustumaan.

Tapahtuman järjesti Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ja Uudenmaan kalatalousyhteisöjen liitto, pääpuuhamiehinä yhdistyksen vs. jokitalkkari Elias Haro ja liiton toiminnanjohtaja Aki Laitila. Suurena apuna oli myös Helsingin kaupungin kalatalousneuvoja Sarianne Snellman.

Haro kertoi, että koululaisten onkitapahtumia on järjestetty aiemmin muun muassa Vantaanjoella, Helsingin Vanhankaupunginlahdella sekä Nurmijärven Valkjärvellä. Nyt oppilaita oli sen verran paljon, että mukana auttamassa olivat myös Joonas Tammivuori Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:stä sekä Paula Luodeslampi ja Heli Vahtera Vantaanjoen yhdistyksestä. Osa vanhemmista oli myös pujottamassa toukkia koukkuihin.

Tavoitteena oli antaa lapsille mahdollisuus tutustua uudenlaiseen kalastusmuotoon, jäällä liikkumiseen ja edistää lasten kalastusharrastusta. Vastaavanlaiselle tapahtumalle on ollut kysyntää useana vuonna – pilkkiminen kiinnostaa lapsia.

Pilkkiminen on vanha ja perinteinen kalastusmuoto, mutta monet lapset eivät ole päässeet tutustumaan siihen joko välineiden tai opastuksen puuttumisen vuoksi. Jäällä liikkuminen vaatii aina tietotaitoa, eikä kaira kuulu joka kodin perusvarustukseen.

Tapahtuman lopuksi lapset pääsivät paistamaan makkaraa ja valitsemaan itselleen Rapalan lahjoittamat uistimet seuraavia kalareissuja varten.