Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

The Washington Post siteeraa vihtiläisveteraani Hannes Tuovisen ajatuksia Ukrainan sodasta

Yhdysvaltalaisjulkaisu The Washington Post on nostanut talvisotaa ja Ukrainan sotaa käsittelevässä artikkelissaan esille vihtiläisveteraani Hannes Tuovisen terveiset ukrainalaisille. Lehti siteerasi artikkelissaan Tuovisen mietteitä, jotka julkaistiin alun perin Sotaveteraaniliiton Facebook-sivulla sekä suomeksi että englanniksi.

– Terveiseni Ukrainaan ovat, että Suomikin antoi aikanaan kovan vastuksen neuvostoarmeijalle ja säilytti ihmeen kaupalla vapauden ja itsenäisyyden. Samaa toivomme teillekin – koko Eurooppa seisoo rinnallanne, sanoo Tuovinen Sotaveteraaniliiton julkaisussa.

Julkaisussa on kerrottu Hannes Tuovisen mietteitä myös sitaattia laajemmin. Sotaveteraaniliitto on kerännyt Facebook-sivuilleen useampien veteraanien mietteitä Ukrainan sotaan liittyen.

– Viimeaikaiset tapahtumat Euroopassa ovat ymmärrettävästi nostaneet veteraaneissamme pintaan ikävä muistoja Suomen omasta historiasta, liiton julkaisussa kirjoitetaan.

Niin Hannes Tuovista kuin muitakin veteraaneja on pyydetty kotimaan mediassa jakamaan ajatuksiaan Venäjän käynnistämästä sodasta Ukrainassa ja sen herättämistä tunteista ja sotamuistoista.