Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin karjalaiset: ”Nyt on meidän vuoro auttaa sotalapsia Unicefin kautta”

Vihdin Karjalaseura myy 80 kappaletta ”Tuliko meistä karjalaisista vihtiläisiä” -kirjaa ja lahjoittaa myyntitulon lyhentämättömänä Unicefin kautta Ukrainan lapsille ja perheille. Kirjaa myydään hintaan 20 euroa kappale, joten jos kaikki saadaan myytyä, lahjoitussummaksi kertyy 1 600 euroa. Myynti päättyy, kun kaikki kirjat on myyty tai muutoin huhtikuun lopussa.

Karjalaseura perustettiin Vihtiin välirauhan aikana 1941. Sodan päätyttyä kuntaan muutti 2 341 karjalaista, joista suurin osa oli lapsia. Nyt seurassa on 150 jäsentä, joista evakkolapsia on vielä 40.

Tuore Jyväskylän yliopiston tutkimus ”Tuliko meistä karjalaisista vihtiläisiä” ja siitä syntynyt kirja kuvaavat karjalaisperheiden taivalta sodan tragediasta tähän päivään.

– Anoppini Irma Sellgrén (o.s. Hyytiäinen), joka oli vuonna 1939 talvisodan syttyessä 6-vuotias karjalaistyttö Heinjoella, kertoi itkeneensä sinä aamuna, kun venäläiset sotilaat hyökkäsivät Ukrainaan, kertoo Vihdin Karjalaseuran puheenjohtaja Veli Pelkonen.

– Irma, kuten muutkin evakkolapset, ovat halunneet muistaa lapsuuden kauniit muistot koti-Karjalasta. Mutta nyt sodan karmeat muistot tulivat hänenkin mieleensä, jatkaa Pelkonen.

Unicef auttoi karjalaislapsia silloin, kun lapset perheineen joutuivat pakenemaan neuvostosotilaita vuosina 1939–44. Evakkolapset ja heidän jälkeläisensä eivät ole unohtaneet auttajiaan.

Unicef auttoi karjalaislapsia silloin, kun lapset perheineen joutuivat pakenemaan neuvostosotilaita vuosina 1939–44.

– Ukrainan kriisi uhkaa jopa 7,5 miljoonan lapsen elämää. Vihdin karjalaiset haluavat tällä eleellä ja lahjoituksella lähettää perisuomalaisen viestin Ukrainan lapsille ja perheille: ”kaveria ei jätetä”, toteaa Pelkonen.

Kirjan tilaus: rahastonhoitaja Kaija Kukkaro, kaija.kukkaro@kolumbus.fi, 040 - 020 1240. Kirjan hinta on 20 euroa, postimaksun maksaa Vihdin Karjalaseura ry.