Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin seurakunnalta 15 000 euroa Ukrainaan – leirikeskus Riuttaranta pakolaisten käyttöön

Vihdin seurakunta antaa kirkkovaltuutettu Jari-Pekka Turtiaisen tekemän valtuustoaloitteen hengessä 15 000 euroa katastrofiapuun Ukrainaan kirkon perussopimusjärjestöjen keräysten kautta. Kirkkoherra Pekka Valkeapää tekee päätöksen lahjoitusten kohdistamisesta eri järjestöjen kesken.

Vihdin seurakunnassa on kannettu kaksi kirkkokolehtia Ukrainan hyväksi Kirkon Ulkomaanavun kautta. Seurakunta on käynnistänyt toistaiseksi jatkuvan Kirkon Ulkomaanavun lipaskeräyksen Ukrainan hyväksi 5.3. Ensi vaiheessa kerääjinä kauppakeskuksissa ovat toimineet Rotaryt ja partiolaiset. Kuluvalla viikolla ja siitä eteenpäin lipaskerääjinä toimivat seurakunnan työntekijät, luottamushenkilöt ja seurakuntalaiset.

Jari-Pekka Turtiainen teki valtuustoaloitteen, jossa hän pyytää seurakuntaa tekemään 15 000 euron lahjoituksen Ukrainan maanpuolustusta välittömästi tukevaan kohteeseen. Kirkkoneuvosto totesi ettei seurakunta voi tukea Ukrainan puolustusvoimia, mutta se voi suunnata avustusmäärärahoja inhimillisen hädän poistamiseen esimerkiksi Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Kirkkoneuvosto vahvisti vuonna 2020 tekemänsä päätöksen antaa Vihdin seurakunnan leirikeskus Riuttaranta hätämajoitus- tai vastaanottokeskuskäyttöön laajamittaisessa maahanmuuton tilanteessa, joka Ukrainan sodan aiheuttama pakolaiskriisi on. Riuttarannan käyttöä tähän tarkoitukseen rajataan kuitenkin niin, että kesäkauden Riuttaranta on rippikoulukäytössä.

Vihdin seurakunnan johtava diakoni Päivi Savolainen-Kauppila on tällä hetkellä maahanmuuttajatyöstä vastaava diakoni. Hän jatkaa tehtävässä.