Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jatka lausetta | Anna Tallgren: "Pieni jännitys tuo hyvän sykkeen esitykseen"

Jatka lausetta -juttusarjassa tutut ja ajankohtaiset vihtiläiset ja karkkilalaiset paljastavat itsestään uusia asioita. Anna Tallgren säveltää mielellään runoja ja on virkeimmillään, kun pitäisi mennä nukkumaan.

En olisi ikinä uskonut… että aikuisena oleminen on yhtä kivaa kuin kaikki muutkin iät ennen sitä. Suurin eroavuus nuoruuteeni ehkä on, että nykyään kuuntelen autossa joko Yle Radio 1:stä tai Yle Puhetta. Nykyään voin myös keskustella pitkään ja hartaasti eri perunalajikkeista ystäväni kanssa.

Olen virkeimmilläni… silloin kun pitäisi mennä nukkumaan.

Olen loistava… keksimään kaikkea "pakollista" tehtävää, ennenkuin voin mennä nukkumaan.

Suurin asia jonka olen oppinut elämäni aikana on… se, että elämä kantaa.

Haluaisin matkustaa… Harry Potter Studioille Lontooseen tyttärieni kanssa. Samalla voisimme käydä katsomassa muutaman musikaalin Lontoossa.

Noloa myöntää, mutta… en ole katsonut yhtäkään Star Wars -elokuvaa.

Haluaisin oppia… luomaan säilytysjärjestelmän tiedostoilleni ja kuvilleni. Niitä löytyy kännyköistä, tietokoneilta, ulkoiselta kovalevyltä, driveista, drop boxista, muistitikuilta ja varmaan floppy disceiltäkin.

Kymmenen vuoden päästä olen… toivottavasti joko aloittanut väitöskirjan tekemisen tai jo mahdollisesti saanut tehtyä sen. Unelmat ja haaveet tuppaavat toteutumaan, joten mielestäni niitä on aina hyvä olla ihmisellä.

Kotini paras puoli on… siellä asuvat ihmiset ja se, että se sijaitsee rakkaassa kotikaupungissani Karkkilassa.

Voisin syödä pelkästään… ranskalaisia perunoita ja juoda teetä.

Jännitän… aina hiukan ennen esiintymistä. Pieni jännitys tuo hyvän sykkeen esitykseen jo alusta asti. Jännitys yleensä kestää vain ensimmäiset sekunnit keikasta.

Jos saisin yhden toiveen, toivoisin… rauhaa Ukrainaan ja että ukrainalaiset pääsisivät takaisin omaan kotimaahansa vailla sotaa.

Tunnen vastustamatonta halua… nähdä Tehosekottimen livenä. Onneksi se onnistuu ensi kesänä Tammerfesteillä.

Inhoan luonteessani sitä, että… vastausaikani minulle lähetettyihin viesteihin venyy joskus aivan liian pitkäksi. Pahoittelut tässä julkisesti, jos olet joskus joutunut odottamaan vastaustani. Olen pyrkinyt opetella vastaamaan mielummin heti ja lyhyesti kuin myöhemmin ja pitkästi.

Hyvä ystävä on… henkilö, joka tuntee minut usein paremmin kuin minä itse. Olen kiitollinen ystävistäni.

Minut saa liikuttumaan… hetket työssäni. Tunnen olevani etuoikeutettu saadessani työssäni todistaa nuorten kasvua kohti aikuisuutta ja päästessäni tekemään heidän kanssaan musiikkia päivästä toiseen. Osaa viime vuoden ylioppilaista olin opettanut 8 vuotta.

Kun kukaan ei näe… rentoutan leukaani ja kasvojeni lihaksia samanaikaisesti kuin laulan. Tämä harjoitus saattaisi näyttää aika erikoiselta, jos ei tiedä sen tarkoitusta

En voi sietää… ilkeyttä, kiusaamista ja epäoikeudenmukaisuutta.

Minulla on pakkomielle… tutkia hotellitarjouksia. Epäilen, että säästöjä ei ole juuri kertynyt vaan päinvastoin – tarjousten tutkiminen on vain lisännyt hotelliöiden määrää. (Ps. Black Fridayna löytyy usein mahtavia hotellitarjouksia!)

Ihailen… ihmisiä, jotka uskaltavat kulkea omaan suuntaansa ja puuttuvat epäkohtiin ja epäoikeudenmukaisuuksiin rakentavasti. Tällainen oli mm. edesmennyt äitini. Äitini on minulle esikuva monessa asiassa.

Jokaisen kannattaisi joskus lukea… runoja. Runot virkistävät hetkessä ja niitä voi lukea tiettyyn mielialaan sopivasti. Pidän myös runojen säveltämisestä. Se on pyrkimystä musiikin keinoin löytää mahdollinen yhteinen taso runon kirjoittajan kanssa. Sävellyksen onnistuessa olo on kuin olisi ratkaissut jättimäisen sanaristikon.