Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rihmastoja-taidenäyttely kirkonkylän kirjastossa – töissä yhdistyvät luonnonmateriaalit ja tekstiilit

Vihdin kirkonkylän kirjastossa on 1.3.–26.3. nähtävillä tekstiilisuunnittelija, taiteilija Inkeri Kärkkäisen taidenäyttely nimeltään Rihmastoja. Näyttelyn töissä yhdistyvät luonnonmateriaalit ja tekstiilit. Taiteilija on paikalla näyttelyssä tiistaisin kello 16–19 välisenä aikana. Vihdin kirkonkylän näyttelytila koostuu viidestä lasivitriinistä, näyttelyseinästä sekä Hiidenvedelle avautuvista suurista ikkunoista.

– Ideoin tilaan näyttelyn sisustustyynyistä ja käsinmaalatuista kankaista, sekä männynjuuriin kiinnittyvistä miniryijyistä. Ikkunassa on käsinmaalatusta puuvillakrepistä valmistettu läpikuultava, aplikoitu verho, sekä sarja ”Muistojen laulut”. Teokset koostuvat taivutetuista kehyksistä, joihin on kiinnitetty pellavatutkaimista värjätty ja kovetettu rihmasto, Kärkkäinen kertoo.

– Näyttelyseinän juurakoiden miniryijyissä luonto katsoo meitä ihmiskulkijoita tarkasti ja havainnoiden kirkkain silmin. Sammalhengitys-teos, pehmeällä silkin ja villan herkällä pinnalla, on kuin muistuma metsän vihreästä sylistä, sammaleen kosketuksesta. Rakkaudesta juuriin -teos, hehkuvan punaisena, kimaltavana ryijypintana, kertoo kiitollisuudesta ja rakkaudesta menneitä sukupolvia kohtaan, siitä perimästä, jota luonto kantaa. Meillä ihmisillä on suuri vastuu, miten me Luojan ja Maaäidin antamaa lahjaa hoidamme ja vaalimme.

Inkeri Kärkkäinen kertoo värjänneensä ryijypintojen langat suurelta osin itse luonnonväriaineita käyttäen.Vitriinien sisustustyynyjen ompelutyön on tehnyt Taikapajan Mari Hennola.