Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arvio: | Löytyn ja Varosten vaikuttava konsertti Vihdin kirkossa – satapäinen yleisö

Vihdin kirkossa järjestettiin viime sunnuntaina mieleenpainuva konsertti Ukrainan hyväksi. Trubaduuri Jaakko Löytty on tehnyt pitkän uran legendaarisena lauluntekijänä ja räväkkänä esiintyjänä. Anna-Maaria ja Olli Varonen ovat Suomen ainoa ammatikseen esiintyvä selloduo.

Ryhmä aloitti yhteistyönsä viisi vuotta sitten. Lähtökohtaisesti he ovat epätodennäköinen yhtälö. Löytyn laulu ja kitaransoitto on kantaaottavaa ja suoraviivaisen raakaa. Hänen 700 lauluaan ovat gospelia, virsiä ja yhteiskunnallista julistusta luonnon ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Selloduo Varonen edustaa klassista perinnettä kaikessa herkkyydessään ja vivahteikkuudessaan. Kaksi erilaista musiikkimaailmaa ja esteettistä tulokulmaa yhdistyy.

Juuri se tekee Löytyn ja Varosten yhteismusisoinnista jännittävää ja jännitteistä, sekä yllätys yllätys, myös harmonista. Musiikkilajit eivät lopultakaan ole niin kaukana toisistaan kuin usein ajatellaan.

Ryhmä on esiintynyt myös Suomen ulkopuolella, mm. Senegalissa vuonna 2019, jolloin he tukivat Fatickin kaupunkiin suunnitellun luterilaisen kirkon rakentamista.

Satapäinen yleisö koki, että tunti vilahti ällistyttävän nopeasti. Samaa olisi voinut kuunnella toisenkin tunnin. Asiaa auttoi vaihtelevasti rakennettu ohjelman juoksutus. Jokaisella oli omat soolonsa, voimakas ja herkkä musisointi vuorottelivat. Vihdin kirkko akustiikka osoitti jälleen pettämättömät akustiset vahvuutensa.

”Vaikka vaellus on vaivaista, minä vielä jaksan toivoa”, ryhmä julisti Löytyn ehkä tunnetuimman laulun sanoin. Se oli samalla silta Ukrainan tapahtumiin.

Kaksi erilaista musiikkimaailmaa ja esteettistä tulokulmaa yhdistyy.