Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Palman purkutyömaan betonimurske käytetään Hakalanrinteen asuinalueen maanrakennustöihin Pihtisillantiellä

Vihdin kunnalla on Pihtisillantien varressa Nummelan päädyssä työmaa, josta liikennemerkkikin varoittaa. Työmaalla käsitellään Palman purkutyömaalta Nummelasta tulevaa betonimursketta, jota on tarkoitus käyttää Hakalanrinteen asuinalueen maanrakennustöissä.

Betonimurskeen käytössä on pyrkimys uusiokäyttää vanhat rakenteet.

– Ennen kadunrakennustoimia toki varmistetaan betonimurskeen kelpoisuus tähän käyttöön. Esimerkiksi Pajuniityn liikuntapuiston palloiluhallin pohjarakenteissa on käytetty tämänkaltaista betonimursketta, kertoo Vihdin kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen.

Betonin murskaamisesta vastaa purku-urakoitsija, joka on tehnyt murskaamisesta meluilmoituksen Vihdin kunnan ympäristövalvontaan. Melutyöilmoituksella murskaus voi toimia 49 päivää.

Palman purkutyömaalla työt ovat sujuneet hyvin ja purkutyötä on enää melko vähän jäljellä.

– Purkutöiden jälkeen tontti vielä siivotaan. Purkutyö on edennyt hyvin ja valmistuu ennen määräaikaa eli ennen kesäkuun loppua, Kokkinen jatkaa.

Ennen kadunrakennustoimia varmistetaan betonimurskeen kelpoisuus.

Tekninen johtaja Matti Kokkinen

Palman alueen rakennusten purkaminen alkoi tammikuussa Vihdintien varrella Nummelassa. Palman rakennusten purku-urakoitsija on Ab Sparal Oy. Alueen Vihdintien varsi tiivistyy kerrostaloilla, joissa voi asua yli 400 uutta asukasta, kun alue on rakennettu. Alueen kaavamuutos tuli vireille jo vuonna 2007.

Palman alue on Nummelan keskustaan Vihdintien varteen 1960-luvulta alkaen muodostunut teollisuusalue, jonka käyttötarkoitus on vuosien saatossa muuttunut opetus-, toimisto- ja liiketiloiksi.

Hakalanrinteen uudelle asuinalueelle on kaavoitettu 30 erillispientalotonttia, 3 asuinpientalotonttia sekä 2 rivitalotonttia. Alueen yhdyskuntarakentaminen on tarkoitus aloittaa kevään aikana. Hakalanrinteen asuinalueen tontit on tarkoitus asettaa haettavaksi kesällä.

Hakalanrinne on osa uutta suunnitteilla olevaa Ridalinmetsän asuinaluetta. Hakalanrinne sijaitsee Nummelan taajama-alueella, Pihtisillantien lounaispuolella.

Alue sijoittuu Linnanniitun asemakaavan itäpuolelle, Linnanniitun asuinalueen ja valtatie 2:n väliseen maastoon.