Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Teatteri haki säästöjä koronarajoitusten takia – Toimisto siirtyy Linjaportista Lankilan harjoitustiloihin: "Saamme usean tuhannen euron säästöt vuodessa"

Vihdin Teatterissa on jouduttu miettimään tarkoin teatterin taloudellista tilannetta koronarajoitusten jäljiltä. Säästöjä on haettu ja niitä on löydetty:

– Teatterillamme on tehty paljon muutoksia ja yksi iso muutos on, että teatterin toimisto muuttaa Lankilan harjoitustiloihin maaliskuun lopussa. Tästä syystä Linjaportilla Nummelassa sijaitseva toimisto sulkee ovensa ensi viikolla. Saamme tästä usean tuhannen euron säästöt vuodessa. Lankilassa maksamme vuokraa Vihdin kunnalle. Linjaportissa vuokranantaja on yksityinen taho, teatterin tuottaja Jenni Kanta-oksa kertoo.

Vihdin Teatterissa katse on nyt suunnattu positiivisin mielin kesään ja tulevaan Diivat -nimiseen näytelmään, jonka harjoitukset ovat täydessä vauhdissa ohjaaja Antti Taipaleen vetämänä.

– Teatterimme keskittyy tällä hetkellä kesän toteutukseen. Kesä on teatterille taloudellisesti tärkeä. Kesän onnistuminen takaa teatterin seuraavan toimintakauden. Koronan mukanaan tuomat taloudelliset haasteet ovat olleet isoja, mutta tähtäämme siihen, että niistä selvitään ja tarjoamme jatkossakin organisoitua teatteritoimintaa jäsenillemme sekä Vihdin kunnan ja lähikuntien asukkaille,

Jenni Kanta-oksa sanoo, että koronarajoitusten jälkeen kesän näytelmä on ollut iso piristys.

– Olemme nauraneet harjoituksissa vedet silmissä ja vatsat kippurassa. Hauskaa on ollut, mutta silti teemme tosissaan.

Kesän onnistuminen takaa teatterin seuraavan toimintakauden.

Tuottaja Jenni Kanta-oksa

Diivat -näytelmän rooleissa nähdään: Tommi Muhli, Kari Sohlberg, Minna Snygg, Kristiina Issakainen, Tommi Kuutsa, Peppi Saukkola, Elina Eronen sekä Maija Viljanmaa.

– On meillä muutakin mukavaa tulossa. Lasten- ja nuortenteatterin ensi-illat ovat toukokuussa. Tästä olen henkilökohtaisesti todella iloinen. Viime vuonna lasten- ja nuortenteatterin toiminta oli keskeytettynä koronarajoituksista johtuen, joten nämä ensi-illat ovat todella odotettuja.

Vihdin Teatterin talvinäytelmä Ansa toteutetaan syksyllä, mikäli teatterilla on siihen taloudellisesti mahdollisuus. Näytelmän ensi-ilta oli alunperin 29.1. Harjoitukset jouduttiin keskeyttämään 18.12., kun uudet koronarajoitukset astuivat voimaan. Ansa piti esittää Luksian auditoriossa Nummelassa:

– Luksia ilmoitti, että se ei ota tiloihin ulkopuolisia käyttäjiä, joten emme päässeet harjoittelemaan. Teimme vaikean päätöksen myös taloudellisista syistä. Ansalle ei ole päätetty uutta ensi-iltaa. Asia on jäänyt Vihdin Teatterin hallituksen pöydälle avoimeksi. Tahtotila on, että Ansa päästään esittämään syksyllä. Peruuntuminen oli iso pettymys yhdistykselle. Isoin pettymys oli työryhmälle. Hallituksen päätös ensi-illan peruuttamisesta ei ollut helppo, Kanta-oksa myöntää.